Bir Ailenin Ölen Babaannelerini Reçine İle Kaplayıp Sehpa Olarak Kullandığını Yansıttığı Sanılarak Paylaşılan Görsel Yapay Zekâ İle Oluşturulmuş
Bir ailenin vefat eden büyükannelerini reçine ile kaplayıp sehpa olarak kullandığı sanılarak aşağıdaki görsel sosyal medya platformlarında paylaşılmaya başlanmış:
Reçineyle kaplanmış ve daha sonra sehpa olarak kullanılmış merhum bir büyükannenin görüntüsü olduğu iddiasıyla bahsi geçen görseli kullanan paylaşımlar şöyle örneklenebilir:
“Millet Kafayı yemiş ya
Bu aile, ölen büyükannelerini reçine ile kapladı ve onu sehpa olarak kullandı.”
“Ölen nenelerini reçinede dondurup sehpa yapmışlar Peki bin yıl sonra bunu bulan arkeologlar ne diyecek?”
Mehmet Tahsin Tansu (@fitruka1953):
“Habere bak. Ölen babaannelerini reçine ile kaplatıp sehpa yapmış manyaklar (!)”
İngilizce “Bu aile, ölen büyükannelerini reçine ile kapladı ve onu sehpa olarak kullandı.” (“This family encased their deceased grandmother in resin and use her as a coffee table.“) ifadesini içeren tweetlerin gerçek sanılarak Türkçemize çevrilip içeriğinin aynen kullanıldığı anlaşılıyor.
This family encased their deceased grandmother in resin and use her as a coffee table. pic.twitter.com/5LxtpXAXNM
— Chris Ray Gun (@ChrisRGun) June 19, 2023
Paylaşılan görüntü sehpa olarak kullanılan, reçine kaplı merhum bir büyükanneyi göstermiyor.
Bir masanın üzerinde şeffaf ve sertleştirilmiş bir malzemeyle kaplı yaşlı bir kadın ile arkasında duran 3 kişinin görüldüğü absürt görsel yapay zekâ destekli program ile oluşturulmuş.
Görselin kaynağı “Free Willie Urqs” mahlaslı Twitter kullanıcısının 19 Haziran 2023 tarihli paylaşımı.
so much fun encasing “loved ones” in acrylic resin! pic.twitter.com/uQ0AQvvmFq
— Free Willie Urqs⭕️ (@Urquwill) June 19, 2023
Bahsi geçen sosyal medya kullanıcısı, Kelly Port adlı görsel efekt uzmanının Babalar Günü vesilesiyle mizahî üslupla “Sevdiklerinizi akrilik reçine ile kaplayın, harika bir Babalar Günü hediyesi!” notuyla paylaştığı görseli Adobe Photoshop’un yapay zekâ destekli “üretken dolgu” özelliğiyle hazırlamış. Köpeğin yerine babaanne fotoğrafını yapay zekâ desteğiyle görsele eklemiş.
Encasing loved ones in acrylic resin, a great Father’s Day gift!#FathersDay #FathersDay2023 #fathersdaygift #fathersdaygiftideas pic.twitter.com/hw5qNeLiZP
— Kelly Port (@kellyport) June 18, 2023
“Üretken Dolgu” Nedir?Üretken Dolgu (Generative Fill), görsellerin genişletilmesi, görsellere görüntü eklenmesini, görüntülerden içerik çıkarılmasını ya da sıfırdan görüntü oluşturulmasını sağlayan yapay zeka destekli bir dizi işlevdir. Üretken yapay zeka ile desteklenen basit metin istemleriyle kullanıcılar, üretilen içeriği inceleyebilir, düzenleyebilir ve istedikleri değişiklikleri yapabilirler. Üretken Dolgu özelliği Adobe’un yapay zeka görsel servisi Adobe Firefly’ın Photoshop Beta sürümünde de kullanılabiliyor. |
Şeffaf ve sert dolgu içindeki babaanne görselini nasıl hazırladığını şu sözlerle açıklamış:
“Benim açımdan sorun yok, Kelly Port’un orijinal görseli hazırlamak için ne kullandığı hakkında konuşamam. Benim düzenlemelerim, yapay zekâ ile görsel oluşturma özelliğine sahip yeni photoshop beta sürümünde yapıldı.”
No problem for my part, can’t speak to what “@kellyport used to make the original imagine. My edits were just done in the new photoshop beta with AI generation. pic.twitter.com/6gO4kW1W44
— Free Willie Urqs⭕️ (@Urquwill) June 21, 2023
İlgisine binaen “Yapay Zekâ Destekli Uygulamalarla Oluşturulan Görseller Nasıl Tespit Edilebilir?” başlıklı yazımıza da göz atmak isteyebilirsiniz.