Selenit Taşının Yastığın Altına Koyularak Uyunması Durumunda Enerji Geçişiyle Renginin Değiştiği İddiası Doğru Değil

Selenit taşı (yani alçı taşı), uzun süre nem ile temas halinde kalırsa, çatlayabilir veya kırılabilir.

Selenit taşının renginin değişmesi bir MUCİZE değil, kimyasal reaksiyon sonucu gelişen olağan bir durumdur.

 

Selenit taşları, şifalı olduğu, stresi ve anksiyeteyi azalttığı, huzur ve mutluluk duygularını yoğunlaştırdığı, yaratıcılığı artırdığı, baş ağrılarını hafiflettiği, uykuya dalmayı kolaylaştırdığı iddiasıyla çeşitli e-ticaret sitelerinde ve sosyal medya platformlarında satışa sunuluyor.

Selenit taşının sosyal medya platformlarında insanların duygu ve enerji durumuna göre renk değiştirdiği, çatladığı, kırıldığı iddiasıyla pazarlandığına şahit oluyoruz. 

Enerjiyi temizlediği, ruhsal denge sağladığı ve zihinsel netliği artırdığı iddiasıyla “selenit taşı virali” peşindeki profilin sosyal medya paylaşımlarından bir örnek sunacak olursak:

Healer Selin ⚖️ (@seliersoy): “Uyurken yastığımın altında kullandığım Selenit taşına bakın. İlk fotoğrafı kullanmadan önce çektim diğerleri bugün çektiklerim. 1 haftalık süreçte yoğun arınma enerjim taşa direkt yansımış ve rengi buğulanmış yüzeyi daha saydam olmuş. Çünkü taş alanımda etki gösteriyor ✨mucize”

 

selenit-tasi-enerji

 

Selenit taşının renginin değişmesi bir MUCİZE değil, kimyasal reaksiyon sonucu gelişen olağan bir durumdur.

Selenit taşının aurayı kirleten negatif enerjiyi çektiği, aurayı temizlediği ve aydınlattığı, radyasyonu kendine çekerek kişinin maruz kaldığı radyasyon miktarını azalttığı, kişinin daha derin bir farkındalık düzeyine ulaşmasına yardımcı olduğu gibi inançların bilimsel bir temeli yoktur. Taşların şifa amaçlı kullanımında, kişisel deneyimler ve inançlar önemli bir rol oynar.

Selenit taşı, yastık altına koyulup uyunması durumunda nemlenir. Nemlenen selenit taşının rengi matlaşır, buğulu bir görünüm kazanan taş daha da nemlenmesi durumunda kırılganlaşıp dağılır. Bu durum, selenit taşının kötü duygularınızı ya da enerjinizi çektiği anlamına gelmez. 

 

Selenit taşı, bir mineral olan selenitin bir formudur.

Selenit taşı, alçı taşının şeffaf bir çeşididir.

Kalsiyum sülfat mineralinden oluşan selenit taşı genellikle genellikle beyaz veya renksizdir. Şeffaf veya opak olabilir.

Selenit, nispeten yumuşak bir mineral olduğu için çabuk çözünebilir ve bozulabilir.

Selenit, kalsiyum sülfat dihidratın bir formu olduğu için su ile reaksiyona girebilir ve nemlenme eğilimindedir.

Selenitin sudan etkilenmesi, fiziksel ve kimyasal özelliklerinde değişikliklere neden olabilir.

Selenit taşı, nem ile temas ettiğinde, içerisindeki su kristalleri şişer ve taş şekil değiştirebilir.

Selenit taşı, nemden korunmazsa, kısa sürede bozulabilir. Genellikle beyaz veya renksiz olan selenit taşı matlaşıp çatlayabilir, kırılabilir, dağılabilir.

Nemden korunması için gerekli önlemler alınmayan selenit taşının renginin değişmesi, bozulması, çatlaması, kırılması kötü enerjinizden etkilendiği anlamına gelmez.

Alçı taşı olarak da bilinen selenit taşının nem ile temasıyla renginin değişmesi, kırılması olağan bir durumdur.

Selenitin enerjiyi temizleme ve dengeleme özelliklerine sahip olduğu sadece bir inanıştır. Fiziksel ve duygusal şifa sağlama özelliğine sahip olduğu iddiasıyla selenit kullanımı kişisel inançlara dayanır ve bilimsel destekten yoksundur.

Suyla temas ettirilmemesi, güneş ışığına maruz bırakılmaması, kapalı bir kutuda muhafaza edilmesi selenit taşınızın renginin ve şeklinin korunmasına yardımcı olacaktır.

 

Yorumunuzu yazınız...