Videodaki Kişinin Kullandığı Kablosuz Kulaklığın Yüksek Gerilim Hattıyla Etkileşime Girmesi Nedeniyle Elektrik Akımına Kapıldığı İddiası Doğru Değil

Hindistan’daki tren istasyonunda görev yapan bilet kontrolörünün elektrik akımına kapılarak yere yığılmasının sebebi kablosuz kulaklık değil, kopan bir kablo ile temas etmesi.

Yanlış İddia

 

Tren istasyonunda beklerken bluetooth kulaklığı nedeniyle yüksek gerilim hattından elektrik akımına kapılan bir şahsın görüldüğü iddiasıyla paylaşılan videoya değineceğiz.

Videoyu bahsi geçen iddiayla birlikte servis eden paylaşım şöyle:

 

“Tren istasyonları gibi YÜKSEK GERİLİMLİ elektrik tesislerinin ve kablolarının yakınında Bluetooth kulaklık kullanmaktan KAÇININ. Beyne, hızlı ölümü hızlandıran kablolardan gelen elektrik akımı doğrudan çarpabilir.”

 

 

Söz konusu görüntü ülkemizden sosyal medya kullanıcıları tarafından “kablosuz kulaklığın yüksek gerilim hattıyla etkileşimi sonucu elektrik akımına kapılan kişi” notuyla paylaşılmış.

 

kablosuz-kulaklik-elektrik-akimi

 

Kısa menzilli bir kablosuz teknoloji olan Bluetooth bağlantısını kullanan bir kişinin yakınında bulunan kablolarla etkileşime geçerek elektrik akımına yakalanması mümkün değil.

Görüntüdeki şahsın elektrik akımına kapılmasının sebebi kablosuz kulaklık değil, kopan bir kablo ile temas etmesi.

 

 

Bir erkeğin ansızın yere yığıldığı görüldüğü video Hindistan’ın Batı Bengal eyaletindeki Paschim Medinipur bölgesinin Kharagpur’da bir tren istasyonunun güvenlik kamerasından.

Bilet kontrolörü olduğu anlaşılan Sujan Singh Sardar adlı kişi, kullandığı kablosuz kulaklığın yüksek gerilim hattıyla etkileşime girmesi nedeniyle değil, kopan bir kablonun vücuduna değmesi nedeniyle elektrik akımına kapıldığı için yere yığılarak tren raylarına düşmüş.

 

 

Video dikkatli incelendiğinde bir kablonun yere düşen kişiye temas ettiği görülebiliyor.

 

elektrik-akimina-kapilan-kisi

elektrik-carpmasi

 

Adı geçen bilet denetçisinin kaza anında Bluetooth kulaklık kullandığı, üzerinde Bluetooth cihazı olduğu ya da yaralanmasına kablosuz kulaklığın neden olduğuna dair hiçbir emare bulunmuyor.

2022 yılı Aralık ayında kaydedilen videoda, tren istasyonunda kopan kablonun vücuduna temas etmesi nedeniyle yere düşen şahıs ivedilikle hastaneye kaldırılmış.

Hadise ile ilgili basına yansıyan son haberler, bahsi geçen şahsın sağlık durumunun iyileştiği yönündeydi.

 

 

Hindistan’da ulaştırma alanında görev yapan bürokratlar da iddianın gerçeği yansıtmadığını belirtmiş.

 

 

Demiryolu yetkililerinin açıklamalarında elektrik kablolarının birbirine temasının ardından birini koparak bilet kontrolörünün yaralanmasına yol açtığı vaka hakkında soruşturmanın sürdüğü de aktarılmış.

 

Yorumunuzu yazınız...