Gizli Yeraltı Sığınağına Ait Olduğu İddiasıyla Paylaşılan Görüntü Romanya’nın Prahova Bölgesindeki Slănic Tuz Madeni’nden

1970 yılında endüstriyel üretimin sona erdiği tuz madeni günümüzde müze olarak hizmet veriyor.

 

 

Yüzlerce kilometreye yayılan tünellerle birbirine bağlanan, dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan yeraltı sığınaklarından birine ait olduğu iddiasıyla sosyal medya platformlarında paylaşılan video şu şekilde:

 


 

 

Bahsi geçen görüntüyü gizli yeraltı sığınağına ait olduğu iddiasıyla sunan paylaşım örneği:

 

Serdar (@serdaremsc):

“geçen gün yeraltı sığınaklarının görüntülerini paylaşmıştım ama bu videodaki yeraltı sığınağı değil,yeraltı şehri olmuş. görünüşe göre bu sığınakları uzun süre kalmak için tasarlamışlar,her ne planladılarsa bu sığınaklarla birlikte yerin dibine batar inşallah”

“maden adı altında oralara neler inşaa ediyolar neler,insanlara gösterdikleri tuz madeni,örtbas etme taktiği”

 

 

 

Söz konusu görüntü gizli bir yeraltı sığınağına değil, Romanya’nın Prahova ilçesindeki Slănic beldesinde bulunan (günümüzde müze olarak kullanılan) eski bir tuz madeninden.

 

Prahova-tuz-madeni

 

Bükreş’in 100 km kuzeyinde, Prahova vadisi ile Teleajen arasında yer alan Slănic Madeni’nin tavanı 400 metre yüksekliğe sahip.

Bölgedeki tuz madenciliğinin ilk kayıtları 17. yüzyılın sonlarına kadar uzanmaktadır.

1930 yılında açılış çalışmalarına başlanan Avrupa’nın en büyük tuz madeninden 1970 yılına kadar tuz çıkarılmıştır.

Günümüzde tuz çıkarılmayan Slănic Tuz Madeni bir “müze” olarak ziyarete açıktır.

 


 

Yıl boyunca doğal iklimlendirme, sabit sıcaklık ve atmosfer basıncı ile zengin mikro iklimi sayesinde büyük ilgi çeken eski tuz madeni turistik bir cazibe merkezi hâline gelmiş durumdadır.

 

Yorumunuzu yazınız...