Dev Kazan Şeklindeki Kasanın Gaziantep’teki Bir Lokantada Bulunduğu İddiası Doğru Değil
Gastronomik varlık açısından oldukça zengin ve özgün bir yapıya sahip olan Gaziantep’ten bir lokantanın kasasına ait olduğu sanılarak aşağıdaki fotoğrafın yaygın şekilde paylaşıldığına şahit oluyoruz.
Sipariş alınan ya da hesabın ödendiği restoran bölümü görselini Gaziantep’ten bir lokanta ile hatalı şekilde ilişkilendiren paylaşım örneği şöyle sunulabilir:
“Gaziantep’te bi lokanta kasasıymış. Bundan daha orjinal çok az şey gördüm.”
Paylaşılan görseldeki dev kazan şeklindeki kasa Gaziantep’te bir lokantada değil, Kuveyt’teki Freej Swaeleh adlı restoranda yer alıyor.
Dev kazan şeklindeki kasanın Freej Swaeleh adlı restoranın girişinde yer aldığı anlaşılıyor.
Restoranın internet sitesi incelendiğinde, Kuveyt ve Londra’daki farklı şubelerinde de aynı şekilde kasanın dev kazan biçiminde olduğu görülebiliyor.
Foursquare ve Google Haritalar gibi farklı mecralarda da kazan şeklindeki restoran bölümünden görsellere rastlanabiliyor.
Gaziantep’ten olduğu sanılan fotoğraf daha önce Arap coğrafyasından sosyal medya kullanıcıları tarafından Kuveyt’teki Freej Swaileh adlı restorandan olduğu belirtilerek paylaşılmış.
مطعم فريج صويلح اسواق القرين pic.twitter.com/S849R54YQa
— أ . مـــحـٰـمـــد الــعـــنـــزي (@b7rt) September 15, 2018
Söz konusu restoranı ziyaret eden gurmelerin Youtube videolarında da dev kazan şeklindeki kasa görülebiliyor:
https://www.youtube.com/watch?v=FFQ5Pss53Y4
Türkiye’nin yanı sıra Mısır ve Tunus’ta kaydedildiği sanılarak paylaşılan görüntünün aslında Kuveyt’ten olduğu daha önce de aktarılmıştı: