Fotoğraftaki Kişi Katar Prensesi Değil, Birleşik Arap Emirlikleri’nden İş İnsanı Alia Al Mazrouei

Sehika Salwa Adlı Katar Prensesinin İngiltere’de 7 Erkekle Cinsel İlişkiye Girerken Basıldığına Dair Bir Kanıt Bulunmuyor

Yanlış İddia

 

Katar prensesi Sehika Salwa’nın İngiltere’de 7 erkekle birlikte olurken yakalandığı iddiası 2016 yılından bu yana dolaşımda.

Son günlerde sosyal medyada bu asılsız iddia tekrar “hortlamış”.

Katar Prensesi İngiltere’de 7 erkekle seks yaparken yakalandı. Skandalı örtbas etmek için 50 milyon dolar rüşvet teklif ettiler” yönündeki gerçek dışı iddiayı içeren görsele yer veren paylaşım örneği şöyle sunulabilir:

 

katar-prensesi-ingilterede-7-erkekle

 

Katar Prensesinin İngiltere’de 7 erkekle birlikte bir partide basıldığı, Katar kraliyet ailesinin bu skandalı örtbas etmek için 50 milyon dolar rüşvet önerdiğine dair bir emare mevcut değil.

Paylaşılan haber küpürü, (yayımladığı asılsız içeriklerle tanınan) AWD News adlı internet sitesinden yayılmış.

 

awd-news-katarli-prenses

 

Financial Times (FT) tarafından yayımlandığı ileri sürülen Katar Prensesi Şeyha Salwa’nın yedi erkekle bir seks partisine yakalandığını belirten bir içeriğe FT internet sitesinde rastlanamıyor.

Konuya dair yaptığı açıklamada paylaşılan sayfanın gazetelerinde yayımlanmadığını belirten Financial Times temsilcisi şu ifadeleri kullanmış:

“Sizin bahsettiğiniz makalenin orijinal olarak www.awdnews.com’da yayınlandığını biliyoruz, bu bizim web sitemiz değil. Financial Times, AWD tarafından yayınlanan yanlış makaleden sorumlu değildir. Ayrıca, AWD’nin yanlış makalesinde belirtildiği gibi, Financial Times’ın bu tür bir haber raporu yayınlaması veya bu tür olaylara karışması söz konusu değildir.”

 

Katar prensesi Sheikha Salwa’ya ait olduğu iddiasıyla paylaşılan fotoğraftaki kişi, Dubai merkezli Mazrui Hondings adlı şirketin operasyon direktörü Alia Al Mazrouei.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden (başarılı bir iş insanı olarak nitelenen) Alia Al Mazrouei‘ye ait fotoğraflar, paylaşılan küpürle eşleşiyor.

 

 

 

alia-al-mazrouei

 

 

Boomlive.in, Altnews, Thewire.in ve Newschecker gibi doğrulama girişimleri bu iddianın gerçeği yansıtmadığını ortaya koymuştu.

 

Yorumunuzu yazınız...