İstiklâl Marşımız ile alay ettikleri iddiasıyla paylaşılan görüntüde A Millî Voleybol Takımı Oyuncuları Chopin’in Ölüm Marşı’nı seslendirmiş

 

 

Uluslararası alanda tarihî başarılara imza atan, ülkemizin bayrağını gururla dalgalandıran, Türkiye’yi sevince boğan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının, namıdiğer Filenin Sultanlarının 1 dakikalık saygı duruşu ile İstiklâl Marşımız ile alay ettiği iddiasıyla bir video servis edildi.

 


 

Uluslararası arenalarda Millî Marşımızı defalarca büyük bir coşkuyla söyleyen Filenin Sultanları hakkında ortaya atılan dezenformasyonu paylaşan örnekler:

 

Yeni Akit: “Kadın Milli Voleybol takımı oyuncularının yarı çıplak bir halde Milli marşımız ile alay etmesi görüntüleri infiale neden oldu. Sosyal medyaya düşen ve bir eğlence partisinde çekildiği düşünülen videoda, Kadın voleybol takımı oyuncuları yarı çıplak bir halde saygı duruşu yapıyor. “Bir dakikalık saygı duruşu” diye başlayarak sözlerine girmeden sadece müziğini gülüşmeler içinde taklit eden filenin zavallılarının bu görüntüleri tepki ile karşılandı.”

 

Hurma (@HurmaEdit): “Türkiye Kadın Voleybol takımı oyuncularının İstiklal Marşı ile dalga geçtiği görüntüler ortaya çıktı.”

 

kadin-voleybol-takimi-cenaze-marsi

 

Korkusuz Medya: “Filenin Sultanları İstiklal Marşı öncesi saygı duruşu ve o anda yaşananları komik mi buldular.?Kucağında köpek, bikini…. Olmadı Sultanlar!”

 

 

 

Videoda A Millî Kadın Voleybol Takımı oyuncularımız İstiklâl Marşımız ile alay etmiyor.

A Millî Kadın Voleybol Takımı oyuncularının seslendirdiği, İstiklâl Marşımız sanılan parça aslında, klasik müzik repertuarının en tanınmış ve en çok icra edilen eserlerinden biri olan “Ölüm Marşı”.

 

 

 

Polonyalı piyanist ve besteci Frédéric Chopin’in (1810-1849) “Ölüm Marşı” olarak bilinen parçası, aslında sanatçının 2. Piyano Sonatı (Op. 35, B♭ minor) adlı eserinin üçüncü bölümüdür. Resmî adı “Marche funèbre” olan bu parça, B-flat minor’da, Op. 35 numaralı piyano sonatının bir parçası olarak 1837-1839 yılları arasında bestelenmiş ve 1840’ta yayınlanmıştır.

Chopin’in Ölüm Marşı’nı bestelerken yakın arkadaşı Józef Nowakowski’nin 29 Kasım 1830 – 21 Ekim 1831 tarihleri arasında meydana gelen Kasım Ayaklanması’nda ölümünden etkilendiği bilinmektedir.

Lento temposunda çalınan, hüzünlü ve ciddi bir atmosfere sahip olan Ölüm Marşı genellikle cenaze törenlerinde kullanılır.

 

Yorumunuzu yazınız...