Videoda cilt altına yerleştirilen Bluetooth üzerinden akıllı telefonla bağlantı kurabilen nano matrisler ile ışıklandırılan dövmenin görüldüğü iddiası doğru değil

 

Cilt altına Bluetooth ile akıllı telefonla bağlantı kurabilen nano matrislerin yerleştirilmesi yoluyla ışıklandırılmış dövme görüntüsünün elde edildiği iddiasıyla aşağıdaki görüntünün sosyal medya platformlarında paylaşıldığı görülüyor.

 


 

 

Söz konusu görüntüyü bahsi geçen iddia ile sunan paylaşımlardan örnekler:

 

Figen (@TheFigen_): “Bluetooth ile aktive olan nano matrislerden oluşan bir dövme.”

 

@mehmetxtrk: “Siber dövme Böyle bir dövme yaptırmak için cilt altına, Bluetooth üzerinden akıllı telefonla bağlantı kurabilen nano matrisler yerleştirilmelidir. Matrislere bir görüntü gönderilir ve bu görüntü kişinin cildinden yansıtılır.”

 

 

Mete Sohtaoğlu (@metesohtaoglu): “Yanar-dönerli dövme. Umarım Türkiye’de görmeyiz. Böyle bir dövmeyi elde etmek için, deri altına Bluetooth aracılığıyla bir akıllı telefona bağlanabilen nano-matrislerin tanıtılması gerekir. İnsan derisinden yansıtılan matrisler görüntü ile beslenir.”

 


 

 

Günümüzde karanlıkta ultraviyole (UV) ışık altında parlayan (“görünmez” olarak nitelenen) dövmeler mevcut. Ayrıca, vücuda gömülü elektronik dövme geliştirme çalışmaları sürdürülüyor.

 

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

UV tattoos (@uvtattoos)’in paylaştığı bir gönderi


 

Ancak, yukarıda alıntılanan videodaki gibi bir ışıklı dövme tekniği bulunmuyor.

Deri altına Bluetooth ile akıllı telefona bağlanan nano robotlarların yerleştirilmesiyle ışıklı dövme elde edildiği sanılan görüntü aslında efektle hazırlanmış.

Işıklı dövmeye ait sanılan bahse konu görüntü, dövmeyi haritalayıp dövmede simgelenen hareketi ışıkla aydınlatıcı bir efekt ekleyen bir yazılım kullanılarak oluşturulmuş.

Paylaşılan ışıklı dövme görüntüsü, Maxim Sipakov tarafından efektle hazırlanmış.

 

 

 

Odditycentral.com adlı internet sitesi ışıklı dövme görüntülerini neon efektle hazırlayan Maxim Sipakov’un çalışmalarına şöyle değinmiş:

“Henüz 19 yaşında olan Maxim Sipakov, kendine özgü bir nişle, neon efektlerini kullanarak dövmelerin görünümünü geliştiren, oldukça yetenekli bir animatör.

Maxim, çevrimiçi futbol videoları canlandırarak becerilerini geliştirdi, ancak kısa sürede yeteneğinin dijital dövme geliştirmeye çok daha uygun olduğunu fark etti, bu yüzden buna odaklanmaya karar verdi. Dövme sanatçılarından ve diğer yaratıcılardan videolar alıyor ve üzerlerinde sihrini kullanarak zaten etkileyici olan vücut sanatını bambaşka bir seviyeye taşıyor. Maxim, dijital animasyon becerilerini yüz binlerce hayranı ve milyonlarca görüntülemesi olduğu Instagram ve TikTok’ta sergiliyor.”

 

Paylaşılan videoda görülen, efektle ışıklandırılan dövme, Алексей Остапенко adlı dövme sanatçısı tarafından işlenmiş.

 

 

 

Adı geçen dövmeci, spraytattoo.msk uzantılı Instagram profilinde paylaştığı benzer ışıklı dövme görüntülerine “video montajdır” notunu yerleştirmiş.

 

 

 

Dövme görüntüsü kullanılarak dijital ortamda Saber adlı efekt ile benzer videolar hazırlayan içerik üreticileri de mevcut.

 

 

 

TikTok’ta da benzer filtrelerle ışıklandırılmış dövme görüntüleri hazırlanıp paylaşılıyor.

@neone0n#foryourpage #neon #vfx #tattoo #tattooideas #effect #fypシ ♬ Neon – Yamina

@neone0n maori neon #turtle #fypシ #effect #tattooideas #vfx #foryourpage ♬ original sound – neone0n

 

Yorumunuzu yazınız...