Bir kadın güçlüdür aslında. Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür; ama ister ki, erkeğin gücü kendisine huzur versin” sözünün Can Dündar’a ait olduğu iddiası doğru değil. Bahsi geçen söz Mehmet Coşkundeniz’e ait.

Yanlış İddia

 

Daha önce Malumatfurus.org‘da Can Dündar‘a ait olduğu hâlde başkalarına ait olduğu iddiasıyla paylaşılan ya da başkasına ait olduğu hâlde Can Dündar’a ait olduğu iddiasıyla paylaşılan metinleri örnekleri aktarmıştık. Bugünkü konumuz kadınlar hakkındaki bir dizi sözün Can Dündar’ın kaleminden çıktığı iddiası.

Sosyal medyada “Bir kadın güçlüdür aslında. Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür; ama ister ki, erkeğin gücü kendisine huzur versin” cümlelerinin Can Dündar’a ait olduğu iddiasıyla paylaşıldığına şahit oluyoruz.

 

Seray Sever'in "Bir kadın güçlüdür aslında. Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür; ama ister ki, erkeğin gücü kendisine huzur versin" cümlelerinin Can Dündar'a ait olduğu iddiası ve Mehmet Coşkundeniz'in yanıtı
Seray Sever’in “Bir kadın güçlüdür aslında. Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür; ama ister ki, erkeğin gücü kendisine huzur versin” cümlelerinin Can Dündar’a ait olduğu iddiası ve Mehmet Coşkundeniz’in yanıtı

 

Bahse konu cümleleri içeren kadın odaklı metin şöyle:

Bir kadın, çocuktur aslında. Çocuk gibi davranmayı sever. Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini de ister. Bir çocuğu okşar gibi incitmekten korkarak okşamalıdır erkek kadını. Ama hiçbir kadın çocuk muamelesi görmek istemez. Söylediği şeyler çocukça da olsa dinlenilmesini, dikkate alınmasını ister. Yani bir kadının çocukluk yapmasına izin vereceksiniz ama asla onu bir çocuk olarak görmeyeceksiniz.

***

Bir kadın güçlüdür aslında. Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür. Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasını sevmez. İster ki, erkek göstersin gücünü. İster ki, erkeğin gücü kendisine huzur versin. Kendi kendine yapabileceği şeyleri bile erkeğin yapmasını bekler. Böylece hem daha kadın olduğunu hissedecektir hem de erkeğinin ne kadar güçlü olduğunu görecektir. Ancak kadın gücünü göstermek istediğinde onu engelleyemezsiniz. Yapmak istediği bir şey varsa mutlaka yapar.

***

Bir kadın sevgidir aslında. İçinde her zaman sevgiyi taşır. Sevdiklerinden kolay kolay ayrılamaz. Sevdiklerini kolay kolay kıramaz. Zor sever ama tam sever. Bir kadının tam anlamıyla sevebilmesi için yüreğinin kabul ettiğini beyninin de kabul etmesi gerekir. Ve sevmezse de onu asla sevmeye zorlayamazsınız. Belki kolayca yüreğine girebilirsiniz. Ancak beyninde yer etmemişseniz her an terk edilebilirsiniz. Sevmediği halde terk etmeyen kadınlar da var elbette. Bunun tek nedeni ise engelleyemedikleri “acıma” duygusudur.

***

Bir kadın yalnızdır aslında. Hiçbir zaman kadını bütünüyle elde edemezsiniz. Kendisine ait bir dünyası vardır ve orada hep yalnızdır. O dünyaya kimsenin girmesine izin vermez. Hiçbir anahtar o dünyanın kapısını açamaz. Yalnızlık onun sığınağıdır. O sığınağa ne zaman gireceğine, ne kadar kalacağına hep kendisi karar verir. Sığınaktayken oradan çıkmaya zorlarsanız onu sonsuza dek kaybedebilirsiniz.

*** 

Bir kadın çılgındır aslında. Neler yapabileceğini erkek aklı hayal bile edemez. Yaratıcılığının sınırı yoktur. Ama bunu ortaya çıkartmak için hayatının erkeğini bekler. Hoyratça harcamaz yaratıcılığını. Sadece erkeğine saklar. Bir kadının gerçek erkeği olmayı başarabilmişseniz çok şanslısınız demektir. Çünkü yaşamınız asla sıradan olmayacaktır. Bir kadın hayattır aslında. Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadınlar olduğunda anlam kazanıyor. Yemek yemek, su içmek bile. Bir kadının elinden içtiğiniz suyla kendi kendinize bardağı doldurup içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını anlayabiliyor musunuz? Anlıyorsanız ne mutlu size. Anlamıyorsanız, ne yazık ki yaşamıyorsunuz.

 

Bir Kadın Güçlüdür Aslında. Hatta Erkeklerden Çok Daha Güçlüdür; Ama İster Ki, Erkeğin Gücü Kendisine Huzur Versin” Sözü Can Dündar’ın Değil Mehmet Coşkundeniz’in

Kadınlar hakkında yukarıda aktarılan satırlar Mehmet Coşkundeniz’in Posta Gazetesi’nde 2002 yılında yayınlanan “Kadınlar ve Biz” başlıklı yazısından. Mehmet Coşkundeniz, 2004 yılında çıkan “Sen Git Aşk Bana Kalsın” adlı kitabında da bu yazısına yer vermişti (Mehmet Coşkundeniz (2004). Sen Git Aşk Bana Kalsın. Neden Kitap, Melisa Matbaası, 1. Baskı, Eylül 2004, Sf: 151).

Coşkundeniz, 29 Ağustos 2010 tarihinde Posta Gazetesindeki “Kadınlar ve biz” başlıklı yazısında aktarılan metnin kendisine ait olduğunu paylaşmıştı:

“Geçenlerde bir başka yazımın ‘Can Dündar’ imzasıyla internette dolaştığını öğrendim. 2002’de yazdığım “Kadınlar ve Biz” başlıklı bu yazımı, benim olduğunun kayda geçmesi için bir kez daha yayınlıyorum.”

 

Yanlış İddia
Mehmet Coşkundeniz’in Posta Gazetesinde 29 Ağustos 2010 tarihinde yayınlanan “Kadınlar ve biz” başlıklı yazısı

 

28 Temmuz 2018 tarihli “Şaman, Şems ve Nazım Hikmet” başlıklı yazısında Coşkundeniz, Can Dündar’a sahipliği izafe edilerek paylaşılan metnin kendisine ait olduğunu tekrar okurlarıyla paylaşmıştı.

Can Dündar da Mehmet Coşkundeniz’in bu tweetini aynı gün paylaşarak, kendisine atfedilen sözlerin Coşkundeniz’e ait olduğunu ima etmişti.

 

Can Dündar, kendisine sahipliği izafe edilen sözlerin Mehmet Coşkundeniz'e ait olduğunu Coşkundeniz'in konuya dair yazısını paylaşarak aktarmıştı
Can Dündar, kendisine sahipliği izafe edilen sözlerin Mehmet Coşkundeniz’e ait olduğunu Coşkundeniz’in konuya dair yazısını paylaşarak aktarmıştı

 

Bir Kadın Güçlüdür Aslında. Hatta Erkeklerden Çok Daha Güçlüdür; Ama İster Ki, Erkeğin Gücü Kendisine Huzur Versin” Sözünü Can Dündar’a Ait Sanan Yazarlar

Haberde Denge Gazetesindeki “Dalga Geçer Gibi Kutlanmasın” başlıklı 8 Mart 2012 tarihli yazısında Şevki Yıldırım bu hataya düşmüş.

 

Yorumunuzu yazınız...