Yaygın şekilde paylaşılan, çarpışma testi sonuçları sanılan videolar BeamNG.drive adlı oyun motorundan alıntı

Video, çeşitli otomobil modellerinin gerçek hayattaki güvenlik testini göstermiyor. Görüntü aslında BeamNG simülasyon oyununun bir kullanıcısı tarafından oluşturulmuş.

Trafik kazalarının tehlikesini ortaya koymak için bir alternatif teşkil eden bu tip simülasyon görüntüleri gerçek bir çarpışmayla aynı etkiyi tam olarak oluşturamayabilir.

 

Sosyal medya platformlarında paylaşılan otomobillerin birbiriyle çarpıştığı videolar gerçekçi kaza simülasyonu ya da kaza testi görüntüsü sanılarak paylaşılabiliyor.

 

Bahsi geçen görüntü:

 

 

Paylaşım örnekleri:

 

Mühendislik Harikası (@muhendislikk_): “Bindiğiniz arabaların nekadar sağlam olduğunu görün”

 

 

Wall Street Silver: “Which one would you rather be in?” / “Hangisinde olmayı tercih ederdin?”

 

 

 

Bindiğiniz arabaların ne kadar sağlam olduğunu görün” söylemiyle ya da “Hangisinde olmayı tercih edersin?” sorusuyla paylaşılan görüntü “OldTenderMan” uzantılı TikTok profili tarafından hazırlanmış.

 

Bir duvarın önünde yer alan farklı model otomobillere bir tırın / kamyonun çarptığı görüntüler gerçek bir araç kaza testine / simülasyonuna ait değil.

Video, gerçek arabaların çarpışmalarını değil, bir oyun motorundan alınan görüntüleri yansıtıyor.

Paylaşılan çarpışma görüntüleri “BeamNG.drive” adlı video oyunundan alıntı olup, gerçek otomobil kazalarını tamamen doğru bir şekilde temsil etmemektedir.

 

2018 yılında tam sürüm olarak yayınlanan BeamNG.drive, gerçekçi fizik motoru ve çarpışma simülasyonu ile öne çıkan bir oyundur.

BeamNG.drive isimli araba simülasyon oyunu, simülasyon geliştirme konusunda uzmanlaşan BeamNG adlı şirkete aittir.

Oyun, oyuncuların arabaları farklı yollarda ve koşullarda test etmelerine olanak tanımaktadır. Oyuncular, arabaları çarpışabilir, uçurabilir ve hatta suya daldırabilir.

BeamNG.drive, çeşitli oyun modları sunmaktadır. Oyuncular, serbest modda arabaları istedikleri gibi sürebilir veya yarış modunda diğer oyuncularla rekabet edebilirler.

Oyuncular ayrıca, kendi haritalarını ve senaryolarını oluşturmak için oyunun özelleştirme araçlarını kullanabilirler.

 

Videodaki “Tyrannos benzin istasyonu” panosunu taşıyan yapının, BeamNG.drive’deki görüntülerde sıklıkla yer aldığı görülüyor.

 

https://www.youtube.com/shorts/A-K7SMv2gj4

@oldtenderman Which one would you rather be in? #beamng #beamngdrive #gaming #crash #foryou #fyp #foryoupage ♬ original sound – Old Tender Man

@dq.son Toyota Land Cruiser crash test at diffirent speeds #beamng #beamngdrive #car #crash #fyp #foryou ♬ nhạc nền – DQ Son

 

 

Araba kaza simülasyonları, gerçek bir araba kazasının nasıl göründüğünü ve hissedildiğini sanal bir ortamda yeniden yaratmaya çalışan bilgisayar programlarıdır. Bu simülasyonlar, sürüş güvenliğini geliştirmek, kaza araştırması yapmak ve eğlence için kullanılabilir.

 

BeamNG.drive’ın simülasyonunda tasvir edilen bazı koşulların gerçek hayat testlerinin sonuçlarıyla örtüştüğü tespit edilebiliyor.

 

 

Simülasyon oyunu BeamNG’de oyuncular tarafından tasarlanan otomobiller gerçek versiyonlarıyla aynı özelliklere sahip değil. Hâliyle, gerçek versiyonundaki büyük ayrıntılardan yoksun olan simülasyonun ürettiği çarpışma görüntüleri gerçek hayattaki güvenlik testi sonuçlarıyla aynı değere sahip olamaz. Gerçekçi görünse de bu tip oyun motoru görüntüleri gerçek bir kaza durumunda nasıl bir durumla karşılaşılacağını aynen simüle edemez ve farklı araç modellerinin güvenliğini değerlendirmek için kullanılamaz.

 

Her zaman gerçekçi sonuçlar vermeyen profesyonel simülasyon yazılımlarına kıyasla basitleştirilmiş özellikler içeren BeamNG’nin internet sitesine göre oyuncular, simülasyondaki aracın gücünü etkileyen farklı bileşenleri değiştirebilmektedir.

 

Oyuncuların yapabileceği özelleştirmeler nedeniyle simülasyondaki araçların saatte 30 mil hızla giden bir kamyonla bir duvarın önünde çarpışması durumunda nasıl zarar görebileceğinin gerçek temsillerini sunduğu söylenemez.

 

Robb Stumpf da Thedrive.com’da konuyla ilgili yayımladığı yazıda sosyal medya platformlarında paylaşılan simülasyonların gerçek kaza görüntülerine benzemeyeceğini şöyle açıklamış:

“Bu simüle edilmiş çarpışma testlerinde sıklıkla büyük araçların küçük araçlarla karşı karşıya geldiği görülebilir. Küçük sedanlara karşı büyük araçlardan bahsediyoruz ve farklı kuvvetlerin arabaları nasıl parçaladığını karşılaştırmak için ilerledikçe testlerin hızı genellikle kademeli olarak artacaktır. Bazı bağlamlarda, bir aracın hızını her iki katına çıkardığınızda, çarpma kuvveti dört katına çıkar; bu da çarpışma simülasyonlarında oldukça ilginç bazı farklılıklara neden olur.

BeamNG’de özel bir araba oluşturmak oldukça karmaşık bir iş akışı gerektirir . Ayrıca topluluğun yeni araçları oyunlarına dahil edebilmesi için geliştiriciler tarafından da iyi bir şekilde belgelenmiştir . Bununla birlikte, birinci taraf referans modelleri, ölçümler ve diğer ayrıntılar olmadan DIY kullanıcılarının bir aracın çarpışma yapılarını gerçek anlamda yeniden oluşturmasının hiçbir yolu yoktur.

Artık bir çarpışma testini %100 doğrulukla simüle etmek son derece zordur. Araç modellerini üretenlerin ilgili her bileşenin çok özel ayrıntılarını bilmesi gerekir. Bu, parçaların nasıl inşa edildiğini, nerede güçlendirildiğini, araç yapısında buruşma bölgelerinin nerede bulunduğunu, hangi malzemeye özgü parçaların yapıldığını, herhangi bir üretim sonrası işlemin veya kürlemenin gerçekleştirildiğini ve aynı zamanda muhtemelen OEM’e ait diğer bilgilerin anlaşılması anlamına gelir. tersine mühendislik pahalı olabilir ( topluluğun modladığı bir video oyunu için çok pahalı) . Tüm bunların ötesinde simülasyon yazılımının fizik motorunun da doğru şekilde ayarlanması gerekir.

Bu, BeamNG’nin çarpışma fiziğinin piyasadaki diğer bazı oyunlara kıyasla şaşırtıcı olmadığı anlamına gelmiyor. Aslında oyunun Steam sayfası , “inanılmaz derecede doğru bir hasar modeli” kullanması nedeniyle çökmelerin “içgüdüsel” hissettirdiğini iddia ediyor. Buna katılıyorum; dikkatinizi çekerler. Sonuçta bana video üstüne video izletiyorlar ve bazı gerçek dünya testleriyle karşılaştırıldığında, oyunun tasvir ettiği bazı koşulların oldukça doğru olduğunu kabul etmeliyim.”

 

Yorumunuzu yazınız...