“Bilgisayar üretimli imgeleme” (“computer-generated imagery” – CGI) ve görsel efektle (“visual effects” – VFX) hazırlanan farklı görüntüleri Malumatfurus.org‘da daha önce ele almıştık.

 

Bugün odaklanacağımız tema: AHTAPOT

 

Sosyal medya platformlarında bir ahtapotun Katar’daki bir otoparktaki otomobilin üzerine çıkarak araca zarar verdiği görüntü gerçek sanılarak paylaşılmış.

 

Bahsi geçen video:

 

 

Dijital ortamda hazırlanan görüntüyü gerçek sanan paylaşım örnekleri:

 

Hülya @SEVDAM ATAMMM (@1926_832): “Ahtapot a bak sen Zevkliymiş O’kadar araba dururken sen git ona yapış #4EkimHayvanlarıKorumaGünü”

 

 

GülNida Yücel (@Gulnyucelashb): “Ağuuuu Ağuuuu sen ahtapotsun ahtapot napıyosun Gitti canım araba “

 

 

Bir ahtapotun otoparktaki araca tırmanıp zarar verdiği anı yansıttığı sanılan görüntü Katarlı görsel efekt uzmanı Alex Zee tarafından hazırlanmış.

Sosyal medya platformlarında kendini “CG Generalist” ve “VFX Artist” unvanlarıyla tanıtan Alex Zee, “Alex Z” adlı “ghost3dee” uzantılı hesaplarında söz konusu görüntüyü “Aptal gibi park ettiğinizde dev bir ahtapot gelip arabanızı eziyor.” ifadeleriyle ve görüntünün görsel efekt içerdiğini işaret eden “cgi” ve “vfx” etiketleriyle paylaşmış.

 

 

Görsel efekt uzmanı, hazırladığı görüntünün detaylarını Instagram profilinde şu ifadelerle aktarmış:

 

“Aptal gibi park ettiğinizde dev bir uzaylı ahtapot gelip arabanızı eziyor.
.
Bir süredir arka plana koyduğum başka bir Churro simülasyonu, iç içe nokta deformasyonları, sahte rbd parşömen hileleri ve parşömen kısıtlamalarının büyük ölçüde kullanılması dahil olmak üzere çeşitli çözücüleri ve teknikleri birleştiren. Dokunaçları sıkıştırmak ve 4 statik tekerlek üzerinde menteşelenen ve sallanan yumuşak gövdeli arabayı ezmek için kullanılan Tet lifi kısıtlamaları.
.
Yine tüm sahnede tek bir ana kare kullanmadım ve her şeyi prosedüre uygun tuttum. Sim kontrol noktalarının, sim’in sonlarında gerçekleşmesi gereken küçük bir değişiklik için tüm zaman çizelgesini resimlemekten kaçınmaya yardımcı olduğu hakkında çok şey öğrendim.
.
Simülasyonun bazı kısımları zorlayıcı olsa da zamanın çoğu birleştirme aşamasında harcandı. Son birkaç yıldır AE’ye olan inancımı kaybettim ve işlerin çoğunu Nuke’ta yaptım; bu da kişisel hattımda büyük bir değişiklik. AE, birlikte kullanıldığında uyumsuzluklar nedeniyle yazılımın çökmesine neden olan eklentiler üzerine sayısız şişirilmiş eklentiyle bana Max’i hatırlatmaya başladı.”

 

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Alex Z (@ghost3dee)’in paylaştığı bir gönderi

 

Yine sosyal medya platformlarında bir ahtapotun deniz kenarında kumsalda gezinirken görüntülendiği sanılarak uzun süredir paylaşılan bir diğer video da Alex Zee’nin çalışması.

 

ahtapot-kumsal

 

Bahse konu görüntü:

 


Alex Zee, dijital ortamda oluşturduğu sahilde dolaşan ahtapot görüntüsünü 2020 yılı Ağustos ayında sosyal medya hesaplarında paylaşmış.

 

 

“Futbol oynayan / seven ahtapot”u gösterdiği sanılan video da aslında Thomas Marqué’ye ait bir dijital tasarım.

 

 

Görüntünün kaynağı:

 

 

 

Bazen de robotlara ait görüntüler gerçek sanılabiliyor…

 

Deniz dibinde yürüyen ahtapotun görüntülendiği notuyla paylaşılan videoda BBC Earth’ün “Okyanustaki Casus” (“Spy in the Ocean“) adlı yeni yapımında kullanılan kameralı programlanabilir ahtapot şeklinde robot görülüyor.

 

 

 

Yorumunuzu yazınız...