İstanbul’un Esenler ilçesindeki Namık Kemal Mahallesi’nde Afgan uyruklu 4 kişinin 12 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiği iddiası resmî makamlarca tekzip edildi.

İddianın gelişimini not edelim istedik…

İstanbul’un Esenler ilçesinde Afgan uyruklu 4 kişinin 12 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiği iddiası, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın sosyal medya paylaşımıyla gündeme geldi:

“Dün akşam Esenyurt Namık Kemal mahallesinde 4 Afgan 12 yaşında bir Suriyeli kıza tecavüz etti. Halk sokağa döküldü. Afganlar ağır şekilde dövüldü. Halk mahallemizde yabancı istemiyoruz diyerek emlak komisyoncularına tepki gösterdi. Bıçak sırtında yaşadığımız günlerden geçiyoruz.”

 

umit-ozdag-esenyurt-esenler-tecavuz-iddiasi

 

Akabinde Özdağ, bahsettiği Namık Kemal Mahallesi’nin Esenyurt’ta değil Esenler’de olduğunu belirtti.

Esenler Kaymakamlığı, konuya dair yaptığı açıklamada ilçede iddia edildiği gibi bir tecavüz vakasının yaşanmadığını aktardı. İlgili basın açıklaması metni şu şekildeydi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, ‘İlçemizde yabancı uyruklu şahıslar tarafından bir çocuğa tecavüz edildiği’ yönündeki iddialar gerçek dışıdır, ilçemizde bu şekilde bir olay yaşanmamıştır.

Kamu düzeni ve güvenliğini bozmayı hedefleyen bu ve benzeri paylaşımlara itibar edilmemesi hususu kamuoyunun takdirine saygıyla sunulur. 06.07.2022”

 

esenler kaymakamligi tecavuz iddiasi aciklama

 

Özdağ’ın bu açıklamasına İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı “Bir tweetinde başka bir yalan tweetinin müjdesini veren, hiç durmadan yalan söyleyen, tek mesleği yalan olan bir organizmayla karşı karşıyayız. Yalanına dayanak gösterdiği asayiş olayında tecavüz vakası yok ama ülke gündemini ve huzurunu iğfal eden bir meczubun olduğu gerçek.” ve “Türkiye, siyasi bekasını insan nefreti ve yabancı düşmanlığı üzerine kurgulayan bir yalan makinası ile karşı karşıya. Tekrar söylüyorum, hukukçularımız çalışıyor. İlgilinin cezai ehliyeti olup olmadığının tespiti için müracaatta bulunacağız.sözleriyle tepki gösterdi.

 

 

İçişleri Bakanlığının tekzibinin ardından Ümit Özdağ, Esenyurt’ta 4 Afganın 12 yaşında kız çocuğuna tecavüz ettiği iddiasını sürdürdü:

“Büyük Türk Milleti, Zafer Partisi İstanbul il başkanı Esenler’e giderek muhtar dahil şahitler ile konuştu. Saldırıyı teyit etti. Mağdur kız Bayrampaşa Eğitim Hastahanesine, dayak yiyen Afganlar Esenler hastanesine götürülmüş. Bakanlık seri yalan söylüyor.”

 

umit-ozdag-esenler-tecavuz

 

Bu paylaşımının akabinde Özdağ bu defa bahsettiği Afganların Bağcılar Devlet Hastahanesine götürüldüğünü söyledi.

Bu süreçte, Afgan uyruklu şahısların bölge sakinleri tarafından linç edildiği anı yansıttığı ileri sürülerek sosyal medyada paylaşılan görüntü için “iddianın doğru olmadığı, olayda bir ailenin alıkonulduğu ve suçu işleyen şüphelinin tutuklandığı” düzeltmesi geçildi.

 

esenler-yabanci-uyruklu-tecavuz

 

esenler-yabanci-uyruklu-tecavuz-duzeltme

 

Esenler Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Yusuf Aslan ise Ümit Özdağ’ın aktarımının doğru olmadığını, bahse konu yönde bir beyan vermediğini belirtti:

“Sayın Başkanım. Atmış olduğunuz tvitte ismi geçen Namık Kemal mahallesinin muhtarıyım ismim Yusuf Aslan. Böyle bir beyenat vermediğim halde Muhtar ile teyitleştim demeniz siyasi ahlaka yakışmaz. Ben böyle bişey demediğim halde dedi diye söylemeniz doğru değil”

 

esenler-namik-kemal-mahallesi-muhtari-aciklama

 

İddia hakkında Yusuf Aslan, “Böyle bir olay yaşansa bunu saklayacak güç varmı. Mahalle benim namusum. Böyle bir olayı saklayan her kimse namussuzdurifadelerini kullandı.

Zafer Partisi İl Başkanı Hakan Akşit ise Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Yusuf Aslan ile görüşmeyi kendisinin yaptığını, bahsi geçen görüşmede tecavüz iddiasıyla ilgili detayların aktarıldığını şu sözlerle öne sürdü:

“@ismailcatakli @aslandegirmenci @umitozdag esenler namık kemal mahallesine giderek muhtar @yusufaslan_55 ile ben görüştüm. Görüşmede yanımda olan 10 dan fazla kişi muhtarın konuşmalarına şahit oldu. muhtar mahallede olayın olduğunu teyit etti ve detayları anlattı. bir anne ve küçük kız namık kemal mahallesin de bir daire de afganlar tarafın dan rehin alınarak tecavüz ve taciz edipmiş. kız çoçuğu pencere den çığlık atarak yardım isteyince yakında ki kafe de bulunan mahallenin gençleri olaya müdahale etmiş ve polis çağırmışlar. polis küçük kızı çarşaf İçerisinde evden çıkararak hastahaneye götürmüş. 2 afganı polis arabasına koymuş ama mahallenin cesur delikanlıları arabadan alarak dövmüşler afganlıları. daha sonra afganlılar da hastahaneye götürülmüş. muhtarın dediğine göre tecavüz olayının yapıldığı daire uzun süredir afganlılar Tarafın dan kullanılıyormuş. ve daha önce aynı daire de bıçaklı baltalı yaralama olayı olmuş. muhtar olay yerine gittiğin de anne ve kız hastahaneye götürülmüş, muhtar afganlıların dayak yediğini görmüş. olay olan eve girmiş yastıkların altında palalar ve baltalar olduğunu görmüş Hatta muhtarın dediğine göre tecavüz olayı yapılan odanın yan odasında bir sürü başka afgan varmış ve karışmamışlarmış. muhtarın yorumu olayı afgan çete reisinin yaptığı yolunda.. mahallede 300-350 ev de bunlar oturuyormuş. yaklaşık mahallede 3000 afgan suriyeli varmış. mahllede Fuhuş, uyuşturucu ve yaralama devamlı oluyormuş. kendisi göç idaresini arayıp şikayet ediyormuş ama polis siren çala çala geliyormuş ve afganlar kaçıyormuş, afganların whats up grubu varmış birbirlerine polisin geldiğini haber veriyorlarmış ve evlerden kaçarak ileride ki Çayırlıkta toplanıyorlarmış…EĞER YALAN DİYORSANIZ DİĞER 12 KİŞİYE DE SORABİLİRSİNİZ…”

 

 

Yorumunuzu yazınız...