Uzaydan Dünya’nın görüntülendiği gerçek fotoğraf kareleri sanılarak paylaşılan tasarım görsellere ilişkin derlememizi istifadelerinize sunarız…
Batı Avrupa ve Batı Afrika üzerinden gündüzden geceye geçişi gösteren aydınlanma çizgisinin uzaydan görüntüsü olduğu iddiasıyla paylaşılan görsel, birden fazla uydudan alınan farklı fotoğrafların (The Living Earth girişimi tarafından Earth and Moon Viewer vasıtasıyla) bilgisayar ortamında birleştirilmesiyle oluşturulmuş.
Antarktika kıtasının uzaydan görüntülendiği fotoğraf olduğu iddiasıyla paylaşılan görsel NASA tarafından Antarktika’daki deniz buzu kütlesinin boyutunu tespit için bilgisayar ortamında hazırlanarak 2005 yayımlanmış.
Antarktika Kıtasının Uzaydan Çekilen Fotoğrafı Sanılan Görsel
“Nasa tarafından uzaydan çekilen dünya fotoğrafları” olduğu sanılarak paylaşılan görseller aslında Anton Balazh adlı Rus grafik tasarımcının NASA’nın “Visible Earth“ katalogundan edindiği gerçek uydu görüntüleri kullanarak oluşturduğu dijital tasarımlar.
Avustralya kıtasında meydana gelen yangınların NASA tarafından uzaydan görüntülendiği fotoğraf olduğu sanılan görsel aslında Anthony Hearsey tarafından NASA’nın verileri kullanılarak oluşturulan 3 boyutlu bir dijital tasarım.

Güneş tutulması anında uzaydan çekilmiş bir uçağın fotoğrafı sanılan görsel farklı görüntülerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş. Fotoğraf, gerçek bir Güneş tutulması anına ait değil. Shutterstock gibi stok görsel sitelerinde paylaşılan bir illüstrasyon üzerine bir uçak dijital düzenleme ile ilave edilmiş.
Uluslararası Uzay İstasyonu’nda NASA tarafından kaydedildiği sanılan görsel, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan çekilen gerçek bir fotoğraf değil, “Pixel25” mahlaslı bir görsel efekt uzmanının dijital çalışmasından alıntı.
Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Kaydedildiği Sanılan Dünya’da Gün Batımı Fotoğrafı
Uzaydan gerçek bir görüntü sanılan görsel, Dünya’nın dönüş anını yansıtan (stok görsel sitelerinde yer alan) bir animasyondan alıntı.
Dünyanın uzaydan gece görünümünü yansıttığı sanılarak paylaşılan görsel de aslında bir veri görselleştirme ürünü. Görselde kırmızı noktalar Flickr resimlerinin, mavi noktalar Twitter paylaşımlarının, beyaz noktalar ise her ikisine ait konumları yansıtan görselleştirme Erica Fischer tarafından 2011 yılında hazırlanmıştı.