2022 Yılı Mart Ayında Hindistan’ın Başkenti Delhi’de Kadınlara Yönelik Ücretsiz Otobüs Hizmetinden Yararlanmak İçin Kadın Kılığına Giren Hint Erkeğin Yakalandığı Ana Ait Video Hindistan’da Genç Kızları Kaçırmaya Çalışan Çetenin Görüntülendiği İddiasıyla Paylaşılmış

 

 

Hindistan’da organ mafyasına ya da seks kölesi kullanılmak üzere geneleve satmak için genç kızların kimyasalla bilinçlerini kaybettirmek için otobüslere Müslüman kadın kılığında binen erkeğin görüntülendiği iddiasıyla sosyal medya platformlarında paylaşılan video şöyle:

 


 

Bahsi geçen görüntüyü gündeme taşıyan paylaşım:

Albear (@tly_Ungodly): “Hindistan’da müslüman kız kılığına giren erkekler, Hindu kızların yanına oturuyor ve kızların bilinçlerini kaybetmeleri için kimyasal veriyor.. Daha sonra ambulans çağırıyorlar.. Çağırdıkları ambulanstakiler de kendi adamları ve tabii ki Hindu Kızlar ambulansla hastaneye götürülmüyor.. Hindu kaynaklarına göre son 1 yılda kayıp hindu kız sayısı 1 milyona yaklaşmış durumda.. Bu kızlar merdiven altı köle pazarlarında organ mafyalarına yada seks kölesi olarak kullanılmak üzere genel evlere satılıyor.. Videoyu sonuna kadar izleyin!”

 

Görüntü bu iddiayla 2023 yılı Ağustos ayında dolaşıma sokulmuş.

Hindistan’dan sosyal medya kullanıcılarının paylaşımları Türkçeye çevrilerek servis edilmiş.

 

“Sahte kadın ve kız çocukları gibi davranan Müslüman erkekler ve oğlan çocukları, Hindu kızların yanına oturuyor ve kızların bilinçlerini kaybetmeleri için kimyasalların kokusunu alıyorlar. Kızlar bayılınca kendi adamları ambulans çağırır ve onları hastaneye götürüp kızları ortadan kaldırırmış gibi yapar. Sayısız kız ve kadın kayboldu, kadınların uyanık olması gerekiyor. Bunu her grupta paylaşın.*”

 


 

Sakallı erkeğin kadın kılığında otobüste yakalandığı görüntü Müslüman cihatçıların genç kızları tuzağa düşürmek için kadın kılığına girip otobüslere bindiği iddiasıyla da paylaşılmış.

 

otobuse-kadin-kiliginda-binen-erkek

 

Paylaşılan görüntü Hindistan’ın başkenti Delhi’de yerel belediyenin kadınlara yönelik ücretsiz otobüs yolculuğu hizmetinden istifade etmek isteyen Hint erkeğin kadın kılığında bindiği otobüsteki tavırlarından şüphelenen şoför tarafından yakalandığı ana ait.

 

Otobüste başını eşarpla, ağzını maskeyle örtüp kadın kılığına bürünen erkeğin yakalandığı video 2022 yılı Mart ayında kaydedilmiş.

 

Hindistan basınında “Otobüs Şoförü Bedava Otobüs Servisine Açgözlülük Yaparak Kız Kılığına Girip Binen Erkeği Maskesini Çıkarıp Sakalıyla İfşa Etti” başlığıyla aktarılan 23 Mart 2022 tarihli haberin Hintçeden Türkçemize Google Translate vasıtasıyla çevirisi şu şekilde:

“Delhi’de şaşırtıcı bir vaka gün yüzüne çıktı. Biraz para biriktirmek için bir çocuk öyle bir şey yaptı ki tamamen aşağılanması gerekti. Olay Delhi’de bir otobüste meydana geldi. Genç adamın ücretten tasarruf etmek için kızlar gibi başını örttüğü yer. Otobüs kondüktörünün kendisini tanımaması için de maske takıyordu.

Kız kılığına giren çocuk koltuğunda otururken kondüktörün şahin gözleri onun erkek olduğundan şüphelendi. Bunun üzerine kondüktör ondan maskesini çıkarmasını istedi. Çocuk maskeyi çıkarmak yerine kadın gibi konuşmaya başladı. Ancak kondüktör buna inanmadı. Bunun üzerine kondüktör çocuğu azarladı ve ondan maskesini çıkarmasını istedi.

Kondüktör ayrıca bunu yapmaması halinde polisi arayacağını da söyledi. Bunu duyan çocuk maskeyi çıkardı. Maskeyi çıkarır çıkarmaz çocuğun açgözlülüğü patladı. Daha sonra başındaki örtüyü de çıkardı. Bıyığı ve saçları açgözlülüğü açığa vuruyordu. Bu olayın videosu da viral oluyor. Delhi’de Kejriwal hükümetinin Ekim 2019’dan bu yana kadınlara ücretsiz otobüs hizmeti verdiğini söyleyelim. “

 

Kadın kılığında otobüse binen erkeğin yakalandığı görüntü ilgili dönemde farklı haber girişimlerince aktarıldı.

 

 

 

 

 

Videodaki kadın kılığında yakalanan Hint erkeğin otobüste yanına oturduğu kadınlara kimyasal madde koklattığına dair bir aktarıma rastlanamıyor.

Ücretsiz ulaşım için kadın taklidi yaparken yakalanan erkeğin görüntüsünün sosyal medyada paylaşılıp viral olmasının akabinde bir beyana ya da kanıta dayanmadan bu iddianın dolaşıma sokulduğu anlaşılıyor.

 

“Dijital Adli Bilişim Araştırma ve Analiz Merkezi” (Digital Forensics Research and Analytics Center – DFRAC) adlı Hindistan merkezli doğrulama girişimi de görüntünün gerçek arka planını aktarmıştı.

 

Tespit: X / Yatırım ve İnşaat @Tknflzf

Yorumunuzu yazınız...