Ekrem İmamoğlu’nun, Cem Yılmaz ve Serenay Sarıkaya’yla kilisede dua ederken görüntülendiği iddiasıyla paylaşılan görsel mizah için yapay zekâ uygulaması ile hazırlanmış.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanarak görevden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun, Cem Yılmaz ve Serenay Sarıkaya’yla kilisede dua ederken görüntülendiği iddiasıyla bir görsel sosyal medyada gerçek gibi servis edildi.

 

“Ekrem İmamoğlu’nun telefonundan çıkan” ve “Cem Yılmaz İmamoğlu kilisede dua ediyorlar” notuyla paylaşılan görüntü şu şekilde:

 


 

Yapay zekâ uygulaması ile hazırlanan görüntüyü gerçek gibi lanse eden sosyal medya paylaşımlarından örnekler şöyle sunulabilir:

 

Hurma Edit (@HurmaEdit): “Bu doğru olabilir mi ?”

 

Mehmet (@em_ir3734): “Bu saaten sonra ancak Vatikan’a başkan olur”

 

ekrem-imamoglu-cem-yilmaz-serenay-sarikaya-yapay-zeka

Mehmet Ardıç (@MehmetArdic_): “Yapay zeka çıktı çıkalı kafamız çok karıştı, gerçek mi sizce?”

 

Zehra Erdoğan (@ZehraErdogan65): “Herkesin dini kendine… Ama, MÜSLÜMANIM deyip halka yalan söylemek…❗❗❗ ( Montaj değilse tabi )”


 

Birçok sosyal medya kullanıcısı ilgili görüntünün gerçekliğini X’in yapay zekâ botu Grok’a sorduğu görüldü.

 

Üzerinde thevirtualizm filigranı bulunan videonun “Ekrem İmamoğlu’nun telefonundan çıkan görüntüler” notunu içeren bahse konu görselin kaynağı TheVirtualizm adlı yapay zekâ uygulaması ve photoshop programları ile hazırladığı görüntüleri paylaşan Instagram profili.

 

thevirtualizm

 

Donald Trump, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ, Kanye West, Travis Scott, Aleyna Tilki gibi ünlülerle yapay zekâ aracıyla hazırlanan görseller “Tüm videolar ironi amaçlıdır. Yapay Zeka tarafından oluşturulmuştur.” notuyla 6 Mayıs 2025 günü Instagram hesabında paylaşılmış.

 

ekrem-imamoglu-cem-yilmaz-serenay-sarikaya

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TheVirtualizm (@thevirtualizm)’in paylaştığı bir gönderi

 

 

Adı geçen profil benzer içeriklerini “Mizah Amaçlıdır. Ai ve Photoshop ile yapılmıştır. Hiçbir Gerçeklik payı yoktur” ve “görsellerin gerçeklik payı yoktur Ai ve photoshop ile yapılmıştır.” gibi açıklamalarla paylaşmış.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TheVirtualizm (@thevirtualizm)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TheVirtualizm (@thevirtualizm)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TheVirtualizm (@thevirtualizm)’in paylaştığı bir gönderi


2 Yorumlar

  1. Emin misiniz? Nerden bileceğiz yapay zeka ile yapıldığını? Y yapay zeka ile yapılmamış ise? Bende derim yapay zeka ile yapıldığını bir kaç yapay zeka tasarımı atarak lakin bunun yapay zeka olduğunu kanıtlamadan bu olmaz.

Yorumunuzu yazınız...