CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Adalet Bakanı Akın Gürlek’in mal varlığı hakkında iddialarını dile getirdiği açıklamasında Gürlek’in Lüksemburg’da bir yata sahip olduğu iddiasını şu sözlerle ileri sürdü:
“87 yıllık maaşıyla alamayacağı yatı alıcı gözüyle gezdi, pazarlık etti. Lüksemburg’ta o yatın bir eşi var şimdi limanda demirli. Türkiye’den alınmadı, Hollanda’dan alındı. Lüksemburg’da bir limanda demirli.”
“Yatın maddi değerinin Türkiye’deki değerini biliyoruz. 86 yıllık maaşa denkti o zaman. Kendi üzerine olduğunu sanmıyorum. Yata burada bakılmış, orada birileri tarafından alınmış diye biliyorum. Ama bu ispata muhtaç. O yüzden tapusunu koymadık. Ama burada alıcı gözle bakılan yatın Lüksemburg’dan alındığı, Hollanda taraflarından birilerinin üzerinde olduğu söyleniyor. Bunu ispat ettiğim gün zaten paylaşırız.”
Adalet Bakanı Akın Gürlek ise Lüksemburg’da kendine ait bir yat olduğuna dair iddianın gerçeği yansıtmadığını, hiç Lüksemburg’a gitmediğini, yüzme dahi bilmediğini belirterek, pasaport kayıtlarında da bu yönde herhangi bir giriş-çıkış bulunmadığını söyledi.
Özgür Özel’in “yat” iddiasının ardından sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde Lüksemburg’un denize kıyısının olmadığı, bu nedenle Lüksemburg’da bir limanda demirli yatın bulunmasının mümkün olmadığı öne sürüldü.
Abdulkadir Selvi (Hürriyet – “Özgür Özel Akın Gürlek savaşı” – 18 Mart 2026):
“Özgür Özel, Akın Gürlek’in 452 milyon liralık gayrimenkulu olduğunu iddia etti. Tapu örneklerini yayınladı. Akın Gürlek ise hakkındaki iddiaları karalama kampanyası olarak nitelendirdi. “Özgür Özel’in eline tutuşturulan kâğıtlarda yer alan, ancak gerçekte tapu kayıtlarında karşılığı olmayan hayal ürünü bu iddialar tamamen kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir” dedi. Özgür Özel’in iddiaları doğru değilse o zaman inandırıcılığı büyük darbe yer.
LÜKSEMBURG’A DENİZ GETİRDİ
Lüksemburg halkı Özgür Özel’e ne kadar teşekkür etseler azdır. Çünkü Özgür Bey, Lüksemburg’a deniz getirdi. Bir de yat limanı yaptı. Bu iyiliği baba, oğluna yapmaz. “Lüksemburg’da bir yatı var. Orada demirli. Türkiye’den değil, Hollanda’dan alındı” dedi. Özgür Özel’in iddiası önemli, ancak bir sorun var. Lüksemburg’da deniz yok. Deniz olmayan yerde liman oluyor mu onu da bilmiyorum.
DENİZİ YOK
Özgür Özel’in iddiaları üzerine Lüksemburg haritasını bularak inceledim. Lüksemburg’da denizi bulamadım. Ansiklopedilere baktım. “Lüksemburg, denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Kuzeyinde ve batısında Belçika, doğusunda Almanya, güneyinde ise Fransa ile çevrilidir” deniliyor. Ya Lüksemburg’da deniz yok. Ya da Özgür Özel, Lüksemburg’a deniz getirdi, Lüksemburgluların bundan haberi yok. Şimdi beni aldı bir düşünce; denizi olmayan Lüksemburg’da bu yat hangi limana demirledi!”
TRX (@trxhaber): “Özgür Özel, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in Lüksemburg’da limana demirli bir yatı olduğunu iddia etti. Ancak Lüksemburg’da deniz bulunmuyor.”
Taha Hüseyin Karagöz (@thhsynkrgz): “Adalet Bakanı Sn. Akın Gürlek’in lüks bir yat sahibi olduğu Ve yatın Lüksemburg’da bağlı olduğu ifade ediliyor Bilgi: Lüksemburg’un denize kıyısı yok”
Zeki Bahçe (@zekibahce): “Özgür Özel cahil desek değilsin.. Kim yazdı koydu önüne onları, danışmanlarını kov gitsin Lüksemburg’da nerede liman hele bir göstersene.”
Sanılanın aksine, denize kıyısı bulunmasa da Lüksemburg’da yat ve marina bulunuyor.
Örneğin, (bir kolu olduğu Ren Nehri üzerinden Kuzey Denizi’ne dökülen) Moselle Nehri üzerinde yatçılık yapılmakta olup Schengen Marina’da yatlar bağlanmaktadır.
Ülkede nehirler üzerinde yat kulüpleri faaliyet gösteriyor.
Karayla çevrili olsa da Lüksemburg’da nehir taşımacılığı yapılan (Mertert gibi) limanlar da bulunmaktadır.
Özgür Özel de iddialarını sürdürdüğü TV yayınında Moselle Nehri üzerindeki lüks marinaya değindi:
“Bugünkü yalanlamada hiç bahsetmiyor doğru olduğunu bildiği için. Ben ‘Lüksemburg’da bir yat var, Lüksemburg’dan alınmış bir yat var’ dedim. Diyorlar ki ‘Lüksemburg’da deniz mi var? Lüksemburg’da doğrudan deniz yok. Ama Moselle Nehri üzerinde çok lüks bir marina var. Lüksemburg ve Hollanda coğrafyasını biliyorsunuz. Akarsular üzerinden de okyanusa açılabilen bu tekneler var. Birisi bir tekne gizleyecekse Lüksemburg’da gizliyor. Bunu da bilmeyen bu AK Trollere gösterelim. Bu AK Troller aktörler karın tokluğuna trollük yapadursunlar. Millet Moselle Nehrinde yat yüzdürüyor.”






