AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM’de 2026 yılı bütçe görüşmelerinde “Evet utanmıyoruz, gurur duyuyoruz yaptığımız işten.” sözleriyle gündeme geldi.

 

Çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medyada CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın iktidarın mülakatsız ve sınavsız işe alımları eleştirerek yönelttiği “Utanmıyor musunuz?” sorusuna, Özlem Zengin’in “Evet utanmıyoruz, yaptığımız işten gurur duyuyoruz” sözleriyle yanıt verdiği aktarıldı.

 

Zengin, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın AK Parti hükûmetinin kamuya personel alım sürecini eleştirdiği sözlerinin ardından kullandığı cevap hakkı sırasında bu ifadeleri kullandı.

 

Gökhan Günaydın, TBMM’deki oturumda mülakatsız atamaları hatırlattığı konuşmasında şu sözleri sarf etti:

“Bu meclisin çatısı altında çok sayıda emekçi asla çalışamıyor, buna karşın Necdet Ünüvar’ın kızı 23, 24, 25, 26’ncı dönem AKP Milletvekilliği yapmış, Sonra Ankara Üniversitesi Rektörü yapmışsınız. Onun mahdumu boş mu kalsın fakülteden mezun olmuş derhal Enerji Bakanlığı’na müşavir yapmışsınız. Şimdi Ticaret Bakanlığı’nda genel müdür yardımcısı. Kızı da boşta mı kalsın kızını da sınavsız mülakatsız meclise almışsınız. Binlerce insan boşta gezerken AKP’lileri ve yandaşların çocuklarını mülakatsız, sınavsız işe alıyorsunuz. Hiç mi utanmıyorsunuz? Türkiye’de bugünler geçecek, insanların ahlakla çalışacağı, liyakatle iş bulacağı ve Türkiye’nin adalet düzenine kavuşacağı bir dönem gelecek. Hep birlikte kuracağız.”

 


Akabinde yanıt hakkını kullanan Zengin konuşmasında “Bu tartışmalar grup başkanvekilleri konuşmaya başlayınca doz aşımından kaynaklanıyor. Mesele sakinlik meselesinden öte bir şey… Mesela arka arkaya insanlara dönüp “utanmıyor musunuz” dediğinizde nasıl bir cevap bekliyorsunuz ki? Evet utanmıyoruz, gurur duyuyoruz yaptığımız işten. Gurur duyuyoruz, neden utanalım. Neyinden utanıcaz yani… Bu nasıl bir üsluptur?” dedi.

 


Özlem Zengin, sözlerinin gündeme gelmesinden sonra yaptığı açıklamalarda Meclis’teki sözlerinin kırpıldığını söyledi.

 


Zengin, Odatv’den Ayşe Baykal’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef konuşmalarımız kırpılarak veriliyor. Konuşmanın tamamına baktığınızda Gökhan Günaydın’ın Ak Parti grubuna yönelik sözlerinin tümüne ‘Utanmıyor musunuz?’ cümlesiyle başladığını görürsünüz. Benim itirazım, kendisinin bu hitabına idi. Biz meşruitiyemizi halktan almış, Türkiye’nin 1. Partisiyiz. Milletimiz için çalışıyoruz, mecliste bulunuyoruz. Bunun için de gurur duyuyoruz. Gökhan Günaydın’ın konuşmasının bir kısmının, benim de konuşmalarımızdan bir kısım alınarak arka arkaya paylaşılan haber doğruyu yansıtmamaktadır.”

 

 

Yorumunuzu yazınız...