Tayland’da bir kedinin polise saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alındığı, kaybolan kedinin sabıka fotoğrafının yayılmasıyla sahibi tarafından bulunduğu iddiası mizah amacıyla yapılan paylaşıma dayanıyor

 

 

Geçmişte, anı ve mizah amacıyla hazırlanan tutuklama mizanseniyle bebeklerin, çocukların ve köpeklerin fotoğraflarının çekildiğine değinmiştik (“Ömür Boyu Hapse Mahkum Edildiği Sanılan Köpek” ve “2 Yaşında Tutuklandığı Sanılan Çocuğa Ait Fotoğraf” başlıklı yazılarımıza göz atabilirsiniz.).

Son günlerde sosyal medyada haber paylaşımı yapan “tek cümlelik” olarak nitelediğimiz profillerce, Tayland’da bir kedinin polise saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alındığı, kaybolan kedinin sabıka fotoğrafının yayılmasıyla sahibi tarafından bulunduğu iddiası dolaşıma sokuldu.

 

BPT (@bpthaber) & Onedio (@onediocom) & Animal Army (@armyanimaI): “Tayland’da kaybolan bir kedi, onu kurtarmaya çalışan polise saldırınca gözaltına alındı. Sahibi, kedinin sabıka fotoğrafının internette yayılmasıyla bulundu.”


 

Gerçek bir hadise gibi sunulan “tutuklanan kedi” vakasının kökeni, Tayland’ın başkenti Bangkok’taki bir polis karakolunda görevli polis memuru Parinda Yukol Pakeesuk’un sosyal medya paylaşımına dayanıyor.

 

Tayland polis teşkilâtında görevli memur, sabıka fotoğrafı çekilen ve pati izi alınan kedinin fotoğraflarına yer verdiği mizahî paylaşımında, “Bu kedi, polis memurlarına saldırmakla suçlandı ve gözaltına alınmak üzere. Lütfen bu gönderiyi paylaşın ki sahibi gelip onu kefaletle kurtarabilsin” ifadelerini kullanmış.

Polislerin iyi niyetine rağmen karakolda agresif tavırlar sergilemeye devam eden kedi hakkında “cezai işlem” başlatıldığı kurgulanan kedi için hazırlanan raporda “Sadece açtım. Kimseyi ısırmak istemedim” savunmasına yer verilmiş.

Parinda Yukol Pakeesuk’un (Da Parinda Pakeesuk) 14 Mayıs 2025 günü yaptığı paylaşım şu şekilde:

“พนักงานสอบสวนเจ้าของคดี ตั้งข้อหา “พยายามสวบเจ้าพนักงาน” ประกันปล่อยตัว
ดำเนินการพิมพ์มือผู้ต้องหา(แผ่นพิมพ์ลายนิ้วแมว) ทำประวัติ ให้ประกันตัว
ตรวจฉี่ ไม่พบหญ้าเสพติด (หญ้าแมว) ในฉี่
ไปเจอกันที่ศาลแมวโลก!!!
ให้ผู้ปกครองมารับตัว ไปอบรมแล้วนะครับ
ต้องดำเนินคดีอย่าให้หมู่แมวเอาเยี่ยงอย่างเด็ดขาดครับ
#สนคลองตัน
#แมวหาย”
“Davanın soruşturma görevlisi, sanığı “bir memuru etkisiz hale getirmeye teşebbüs etmekle” suçladı ve kefaletle serbest bıraktı.
Sanığın parmak izlerini alın (parmak izi pedi), tutanak tutun ve kefalet verin.
İdrar testinde idrarda narkotik ot (kedi otu) tespit edilmedi.
Dünya Kedi Mahkemesi’nde buluşalım!!!
Ailenin gelip seni almasını sağla. Antrenmana gittim.
Kedilerin de aynı şeyi yapmasını önlemek için yasal işlem başlatmalıyız.
#Klongtan
#Kayıp kedi”


 

Sokakta bulunarak karakola teslim edilen bir kedi, polis memurlarını defalarca ısırınca, mizahî bir yaklaşımla sabıka fotoğrafı çekilerek pati izleri alınmış.

Sahibi gelene kadar mama ve su eşliğinde özel bir hücreye alınan kedinin karakoldaki fotoğrafları sosyal medyada kısa sürede gündem olmuş.

Olayı sosyal medyadan öğrenen sahibi, polis merkezine gelerek kediyi teslim almış.

 

Kediyi sahibine teslim eden polis memuru Pakeesuk, yine esprili bir dille “Bu vaka düzgün şekilde ele alınmalı. Yoksa diğer kediler insanları ısırmanın kabul edilebilir olduğunu düşünebilir.” ifadelerini kullanmış.

 

 

Yorumunuzu yazınız...