Fotoğraftaki Kayanın Havada Asılı Durduğu ve Hacer-i Muallak (Muallak Taşı) Olduğu İddiası Doğru Değil
Fotoğraftaki kayanın havada asılı durduğu ya da İslâm inancına göre Hz. Muhammed’in Miraca üzerinden yükseldiği Kubbet-üs Sahra’daki Hacer-i Muallak (Muallak Taşı) olduğu iddiasının doğruluk payı bulunmamaktadır. Bahse konu kaya, Suudi Arabistan’ın Al Twaitheer köyünde yer almaktadır ve yere temas eden 3 ayak üzerinde durmaktadır. Havada asılı durduğunu gösteren görseller montaj ürünüdür. Muallak Taşı olarak bilinen yapı Kudüs’te Kubbet-üs Sahra’nın altındadır.
Havada asılı durduğu iddiasıyla paylaşılan kaya fotoğrafı şu şekilde:

Kubbet-üs Sahra’nın içinde yer aldığı ve havada asılı duran “Hacer-i Muallak” taşı olarak bilinen kayaya ait olduğu iddiasıyla bu görselin sosyal medyada fasılalar halinde paylaşıldığı görülmektedir:

Fizik kurallarına aykırı şekilde kayanın havada asılı kaldığı ve Hz. Peygamber (sav)’in üzerinden Miraca çıktığına inanılan taş olduğu iddiaları tabii ki asılsız.
Google Haritalar üzerinde arama yaptığımızda fotoğrafı paylaşılan “uçan kaya”nın (صخرة ام ثلاث قواعد – floating rock) Suudi Arabistan’ın Al Hassa şehrinde yer alan Al Twaitheer köyü yakınlarında bulunduğu anlaşılıyor. Halbuki, Muallak Taşı olarak bilinen yapı Kudüs’te Kubbet-üs Sahra’nın altındadır.
Havada asılı durduğunu gösteren görsellerin montaj ürünü olduğu ve yere temas eden 3 ayak üzerinde durduğu, bahsi geçen kayaya ait fotoğraflar ve çevre görüntüleri incelendiğinde anlaşılabilmektedir. Kayanın havada yere temas etmeden duruyor gibi görünmesi için dik açıyla fotoğraflandığı ve destek bölümlerinin montajla silindiği görülmektedir.

Ayrıca, arama motorlarında “Al-Hassa kayaları” (“Al Hassa rocks”) ya da “uçan kaya” (“floating rock”) gibi tanımlarla aramalar yaptığımızda, yerle temas ettiği hâlde havada durduğu sanılan bahse konu kayaya dair birçok kayıt bulunabilmektedir.
Müslümanlar ve Museviler tarafından kutsal kabul edilen “havada asılı duran kaya” anlamına gelen Hacer-i Muallak (muallak taşı), çoğu Kudüs fotoğraflarında yer alan meşhur sarı kubbeli ve altında çinilerle kaplanmış sekizgen köşeli yapı olan Kubbet-üs Sahra’nın altında yer almaktadır. İslâmî kaynaklara göre Hz. Muhammed miraca bu kaya parçası üzerinden yükselmiştir. Yine bir iddia, muallak taşının havada durduğunu aktarırken, bu inancın İslamiyet’le alakası olmadığını savunan görüşler de mevcut.

Müslümanların ilk kıblesi ve Mirac’ın başlangıç noktası olması hasebiyle İslamiyette 3 büyük mabetten biri olarak kabul edilen, önceki ismi Beyt-i Makdis olan Mescid-i Aksa’nın Kubbet-üs Sahra ile çoğu fotoğrafta yanlış bir şekilde karıştırıldığını da bu vesileyle vurgulamış olalım.
7 Yorumlar
TAŞ HAVADA DURMAZ SADECE HURAFEDİR-HAVADA DURDUĞUNA İNANANLAR CAHİLLERDİR-BU HURAFE TARİKATÇILAR VE CAHİ MÜSLÜMANLARARASINDA YAYGINDIR
Benim äñam belli bäbäm 250 mi
Hz. Peygamber bile Mekkeden Medineye müşriklerden kaçarken uçup gitmemiş de bir mağaraya sığınmış ama taş havada öyle im?!!!!!!!!!!!
ALLAH ‘a inanmayanlar o taşı altında hiç direk olmadan nasıl duruyor acaba, şaşırmasınlar diye sonradan altına direk konmuş sanki onun üzerinde duruyormuş gibi. İnanmayanlar rüzgarı görebiliyorlarmı, ama bir enerji bir kuvvet var değilmi.
taşın havada olduğunu görünce neden Allaha iman etmek yerine iman edenleri saptırmak adına direk koymuşlar peki 🙂 kafaya bak…
Ben derimki buna inanmayanlara İLK EVVELA BİR VAKIA SĞRESİNİ OKUSUNLARDAONA GÖRE GÖZLERİNİ PERDESİ AÇILSIN VE. HURAFE OLSUNLAR BAAAREEE. BRE CAHİLLER
sayfanız çok güzel vede bilgi verici