Paylaşılan Videoda Mikroçip Kimlik Okuyucu Cihaz İle Aşı Olunan Kolda Tarama Yapılınca Bir Sayı Görüldüğü, Bu Durumun Aşıda Çip Bulunduğunu Gösterdiği İddiası Doğru Değil

Yanlış İddia

 

Koronavirüs salgınının tehlike arz etmesinin ardından salgın ve aşı septik kişilerin koronavirüs test kitleri, maskeler ve aşılarda çip bulunduğu iddiasını dile getirdiğine daha önce değinmiştik. Bu konuyla ilgili koruyucu maskelerde çip bulunduğumaskelerde nanorobotların bulunduğukoronavirüs testi İçin burun deliğinden sokulan sürüntü çubuklarıyla genizden örnek alınması esnasında insanlara çip yerleştirildiğiaşılarda çip bulunduğuaşılarla insanlara çip yüklendiği,  COVID-19 aşısı olan kişilerin aşının yapıldığı kollarına mıknatısın yapıştığı, bu kişilerin kollarına mıknatıs yapışmasının Covid-19 aşılarında çip olduğunu gösterdiğiIMF’nin kredi verdiği ülkelere çip zorunluluğu getirdiği, Covid-19 aşılarının Bluetooth bağlantısı sağlayan çip taşıdığı ve aşı olanların Bluetooth ekranında aşının seri numarasının gözüktüğü gibi birçok absürt iddianın doğruluk payının bulunmadığını aktarmıştık.

Bugünkü konumuz, sosyal medyada “mikroçip kimlik okuyucu cihaz ile aşı olunan kolda tarama yapılınca bir sayı görüldüğü iddiası”yla paylaşılan video kayıt.

Videoyu aktaran paylaşımlardan bir örnek:

“Amerika’da Mikroçip Kimlik Okuyucu cihaz ile aşı olunan kolda tarama yapılınca bir sayı görülüyor. Diğer kola tutulduğunda ise herhangi bir kimlik algılaması olmuyor. Eğer bu videoda bilmediğimiz bir başka hile yoksa, bu test, çip meselesi gerçek midir diye düşündürüyor.”

 

mikroçip kimlik okuyucu aşı çip

 

Mikroçip kimlik okuyucu cihaz ile aşı olunan kolda tarama yapılınca bir sayı görüldüğü, bu durumun da aşıda çip olduğunu ortaya koyduğu iddiasıyla paylaşılan video kayıt bir Tiktok kullanıcısının şakasından ibaret.

 

https://www.tiktok.com/@jasmine_0708/video/6974140084870237445

 

Videonun kaynağı profil, içeriğin “ŞAKA” olduğunu paylaşımın yorum bölümünde belirtmişti.

 

mikroçip kimlik okuyucu aşı olunan kol çip

 

Benzer şekilde maskelere çip konulduğu iddiasıyla paylaşılan parodi videolar da geçmişte ciddiye alınmıştı:

 

Çipli Maskeye Ait Olduğu İddiasıyla Paylaşılan Video

 

Covid-19 aşılarının Bluetooth bağlantısı sağlayan çip taşıdığı ve aşı olanların Bluetooth ekranında aşının seri numarasının gözüktüğü yönündeki “şakalar” da gerçek sanılmıştı.

 

Covid-19 Aşılarının Bluetooth Bağlantısı Sağlayan Çip İçerdiği İddiası

 

Daha önce aktardığımız üzere COVID-19 aşılarının üretildiği teknolojiler ile herhangi bir şekilde bir nanorobot ya da çipin aşı içerisine, oradan da insan vücuduna enjekte edilmesi mümkün değil (ModernaPfizer-BioNTech ve Johnson & Johnson’s Janssen aşılarının içerdiği maddelere göz atabilirsiniz). Mikroçipler, sağlık alanında özellikle bazı deneysel çalışmalarda kullanılsa da bunlar çok farklı yöntemler ve koşullar ile uygulanmaktadır. COVID-19 aşılarında böyle bir durum bilimsel olarak olanak dışıdır.

 

Yorumunuzu yazınız...