Kızılay Tarafından Aylık 30.000 TL Ödeme Yapılan Ramadan Mohammed Radwan Assi Adlı Kişinin Suriyeli Olduğu İddiası Doğru Değil

Yanlış İddia

 

Kızılay bünyesinde 30.000 TL maaşla bir Suriyelinin istihdam edildiği iddiası, 2017 yılında basına yansıyan bir haberin yanlış aktarımına dayanıyor.

 

Hatalı paylaşım örneği şöyle sunulabilir:

 

Flozof (@FlozofBrk):

“Kızılay’da 30.000 TL maaşlı Suriyeli

Kaynak: Faik Öztrak”

 

Ramadan Mohammed Radwan Assi kizilay

 

Kızılay tarafından aylık 30.000 TL ödeme yapıldığı belirtilen Ramadan Mohammed Radwan Assi adlı şahıs Suriyeli değil, Ürdün kökenli.

Kızılay’ın 2016 yılında “baş stratejist” olarak işe aldığı Ürdün uyruklu Ramadan Mohammed Radwan Assi’ye aylık 30 bin TL ödeme yaptığı yönünde basına yansıyan haberler kamuoyunda büyük tepki ile karşılanmıştı.

İlgili dönemde, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın Assi için “kendisinin bize çok büyük faydaları dokundu” açıklamasını yaptığı aktarılmıştı.

 

kizilay Ramadan Mohammed Radwan Assi

 

Adı geçen şahıs için Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen “süreli çalışma izni belgesi“nde ABD’li International Medical Corps adlı sivil toplum kuruluşunda çalıştığı belirtiliyordu.

Ramadan Mohammed Radwan Assi’nin Kızılay’a işe başlama sürecinde Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Direktörlüğü’ne 04/10/2016 tarihinde gönderilen atama ile ilgili gönderilen ve altında Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın e-imzası bulunan 626912-903.99-E.98391 sayılı olurda “Ürdün asıllı Ramadan Mohammad Radwan Assı’nın 4817 sayılı Yabancıların Çalışma izinleri hakkında kanun kapsamında ‘Türkiye’deki çalışmalarını izine bağlamak ve yabancılara verilecek esasların belirlenmesi’ hükmü gereği 16.08.2016 tarihinde T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yabancı çalıştırma izni için resmi olarak müracaat edilmiş ve 29.09.2016-28.09.2017 tarihleri arasında çalışma izni onaylanmıştır ” ifadesi yer almaktaydı.

 

ramadan-mohammad-radwan-assi-kizilay-yazi

 

Özetle, 2017’de basına yansıyan Ürdün uyruklu bir şahsa ilişkin haber “Suriyeli” sosuyla yeniden servis edilmiş.

 

1 Yorum

  1. Suriyeli değil de ürdünlü olması neyi değiştirir?
    Yanlış dediğiniz olguyu kendiniz belgeleriyle doğrulayıp son paragrafa, Özetle, 2017’de basına yansıyan Ürdün uyruklu bir şahsa ilişkin haber “Suriyeli” sosuyla yeniden servis edilmiş. Diyip yanlış demişsiniz. Kısmen doğru diyip ürdünlü olmasını belirtebilirdiniz. Sizin hiç bir teydinizi onaylamayacağım.

Yorumunuzu yazınız...