Bülent Erandaç, Takvim Gazetesi’nde 15 Ağustos 2016 günü yayınlanan “Cevdet Saral: CIA-FETÖ ağı..” başlıklı yazısında FETÖ’nün resmi kayıtlara ilk kez 1999’da Cevdet Saral’ın kaleme aldığı raporla geçtiğini iddia ederek hataya düşmüş:

"FETÖ AVCISI Ankara Emniyet Eski Müdürü Cevdet Saral 'Paralel devlet' konusunu 1999'da ilk kez resmi kayıtlara geçirdi. Yazdığı rapor üzerine Fethullah Gülen, CIA tarafından apar topar ABD'ye götürüldü..."

Paralel devlet yapılanması, Bülent Erandaç’ın iddia ettiği 1999 yılından daha önce resmi kayıtlarda yerini almıştı.

MİT’in 1996 yılında Susurluk kazası sonrasında Çankaya Köşkü’ne sunduğu ve kamuoyunda “2. MİT raporu” olarak bilinen belgede Fethullah Gülen’in, Nurcu faaliyetlerini 1968 yılından beri sürdürdüğü, İran İslam devrimine özendiği ve Türkiye’de de benzer bir devrim yapmak istediği yer almıştı. Raporda, Fethullah Gülen’in adının geçtiği bölüm, MİT raporunda “araştırılmasında fayda görülen konular” bölümünde yer almaktaydı.

Bahse konu rapordan bazı atıflar:

"Fethullah Hoca'nın, Çiller'in kara para aklama işinde gizli ortağı olduğu, Fethullah Hocacıların CIA'nın bölgemizdeki en önemli sivil toplum kuruluşu olduğu iddiaları, Maliye Bakanlığı müfettişlerinin Fethullah Gülen'in mali kayıtlarını incelemesi ile İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının ilgili kuruluşlarla yapacakları koordine sonucunda çözülebileceği değerlendirilmektedir."

"Münfesih MSP yanlısı olan Nurculardan Fethullah Gülen, İran'da gerçekleştirilen devrimin Türkiye'de de gerçekleştirilmesini arzulamakta olup, Türkiye'de İslami bir devrim için yurt sathında teşkilatlanmaya önem vermektedir."

"Yazıcı Nurcuların lideri olan Fethullah Gülen, Bornova Merkez Camii'nde verdiği vaazlarında, hükümetin icraatlarını eleştirmiştir."

"23 Eylül 1985 tarihi itibariyle Çanakkale ili Biga ilçesinde mukim Fethullah Gülen grubuna mensup Nurculardan Sabri Kadıoğlu, Abdülkadim Zellüm adlı yazarın ``Hilafet Nasıl Yakıldı'' isimli eserini, Nurcular ile Milli Görüş mensuplarına ücretsiz olarak dağıtmıştır." 

"1 Ekim 1985 tarihi itibariyle; Hizb üt Tahrir mensubu Muhammed Kürdi, parti merkezinden aldığı emir üzerine, İzmir'de tahsilini yaparken, Fethullah Gülen ile bir görüşme yapmış, ancak bu görüşmede müspet bir netice alınamamıştır."

Ayrıca, 1988 yılının ilkbahar aylarında toplanan MGK toplantısı öncesinde MGK Genel Sekreterliği’nin hazırladığı raporda “Fethullah Gülen’in silahlı askerleri olduğu ve İran Devrimi’nden etkilenerek bir harekat yapacağı yönünde bilgiler bulunduğu” iddia edilmiştir.

 

Ergün Kaftancı Fethullah Gülen’in ABD’ye Gidiş Tarihini Yanlış Aktarmıştı

Ergün Kaftancı, Yeniçağ Gazetesinde 11 Aralık 2017 günü yayınlanan “Feto, Yahudi iş birlikçisi” başlıklı yazısında Fethullah Gülen’in ABD’ye gidiş tarihini yanlış aktarmıştı:

"Vatan haini Feto ABD'ye 1991 yılında bir daha dönmemek üzere gitti.."

1991 değil 1999 olmalıydı doğru yıl.

Hakeza, Ergün Kaftancı da hatasını 15 Aralık 2017 günü yayınlanan “Maraz kafalarda” başlıklı yazısında kabul edip okurlarıyla gereken düzeltmeyi paylaşmıştı:

"FETO adındaki vatan haininin Amerika'ya gidiş tarihini 1991 olarak yazmıştım; okurlarım iblis'in ülkeden 1999 haziran ayında gittiğini ve bir daha dönmediğini hatırlattı. Doğru ama ilk yurt dışına çıkışı 1991 yılı. Bu çıkışını dinlerin kardeşliğini sahiplenmek için yapmıştı. Zihnimdeki karışıklığı dağıtmama yardımcı olan okurlarıma teşekkürlerimi sunuyorum."

 

Yorumunuzu yazınız...