Bugünkü konumuz “a’mâl-i erbaa”, yani 4 işlem. Köşe yazarlarının sehven toplama, çıkarma, bölme, çarpma işlemi yaparken düştüğü hatalara yazılarında yer verdiğine rastlıyoruz. Ayrı yazılar halinde değerlendirmek yerine genel görünümü de sunması hasebiyle bir derleme yayımlayalım istedik.

Ancak öncelikle iğneyi başkalarına batırmadan evvel çuvaldızı kendimize batıralım.

Ara Güler’in çocukluğuna ait olduğu iddiasıyla paylaşılan fotoğraf çekildiğinde Güler’in 61 yerine 71 (1989-1928=61) yaşında olduğunu belirtmiştik.

 

 

Hürriyet, interneti adeta bir çöplüğe çeviren SEO içeren yazılarından birinde 2 üssü 3’ün 9 (2 x 2 x 2 = 9) olduğunu aktarmıştı.

 

2 ussu 3 kac eder

 

Şimdi sıra köşe yazarlarında…

 

İsmet Berkan’la Matematik Oyunlarının Dehlizlerine Seyahat

İsmet Berkan, Hürriyet Gazetesi’nde 2011 yılının ilk günü 1 Ocak 2011 günü yayınlanan “Yeni yılın ilk gününe eğlencelik” başlıklı yazısında akıllara durgunluk veren (!) bir matematik oyunuyla okurlarını büyülemişti.

Şaka şaka…

Çok bariz bir hata var.

Zamanında Muhtesip’in tespit ettiği hatayı Burçin Aydoğu’nun ihtisaplarına yer verdiği internet sitesinden aynen aktaralım:

***

İsmet Berkan yeni yılın ilk gününe eğlencelik bir yazı yazmış. Yazıyı okurken ben gerçekten eğlendim.

Madem sabah sabah rakamlarla böyle haşır-neşir oldunuz, gelin yılın bu ilk günü biraz rakamlarla oynayalım
Aklınızdan herhangi bir doğal sayı tutun.

Tuttum. 18.

Eğer aklınızdan tuttuğunuz sayı çift ise ikiye bölün.

18’i ikiye böldüm 9.

Çıkan rakamı yeniden ikiye bölün ve böyle devam edin.

9’u ikiye böldüm 4,5. 4,5’i ikiye böldüm 2,25. 2,25’i ikiye böldüm… Allah Allah. Böyle devam edeceğimizden emin misiniz sayın Berkan? Bayağı küsüratlı çıkıyor bu.

Galiba sonuç çift çıktıkça ikiye bölecektik, tek çıkınca ikiye bölmeyecektik de İsmet Berkan matematik bilgisini sergilerken bu ufak(!) ayrıntıyı atlamış. Devam edelim biz.

Yok eğer aklınızdan tuttuğunuz sayı tek ise, o sayıyı 3’le çarpın ve 1 ekleyin. Çıkan sayı çiftse ilk kuralı uygulayın, tek ise aynı kuralı yeniden uygulayın.

İlahi sayın Berkan. Bir tek sayıyı 3’le çarpıp 1 ekledikten sonra çıkan sayının tek olması mümkün mü ki? Sabahıma gerçekten eğlence kattınız. Allah razı olsun.

Yeni yılınızın ikinci gününün matematik eğlencesi de benden size hediye olsun. Adını da “Berkanlık” koydum.

Bir tek doğal sayı seçin. Önce 3’le çarpın. Sonra 1 ekleyin. Sonuç çift bir sayı çıktı değil mi? Nasıl numara ama?

***

 

Can Ataklı ve Matematiğin Dehlizlerine Yolculuk

2018 yılında sosyal medyada yaşı ile doğum yılı toplandığında 2018 sayısına ulaşıldığı yaygın şekilde paylaşılmıştı. Halbuki yaş ile doğum yılının toplanmasının içinde bulunulan yılı vermesi cebrin gereğidir ve haliyle oldukça normal bir durumdur. Bu dönemde yaşını doğum yılıyla topladığında içinde bulunduğu yılı bulmasıyla matematiğin dehlizlerinde yeni icatlar keşfettiğini sananlara rastlamıştık.

 

Yaş ve Doğum Yılı Toplamının İçinde Bulunulan Yıla Eşit Olması Bin Yılda Bir Değil HER YIL Vuku Buluyor

 

Öte yandan, doğum yılının son 2 rakamı ile yaşının toplamının 111’i verdiğini öne sürenlere de rastlamıştık.

Bu iddiayı aktaran köşe yazarlarının kimler olduğunu araştırdığımızda karşımıza Can Ataklı çıkıyor.

Can Ataklı, Vatan Gazetesi’nde 24 Nisan 2011 tarihinde yayınlanan “823 yılda bir gerçekleşen gizem” başlıklı yazısında bu bariz cebir hatasını fark edememiş:

"823 yılda bir gerçekleşen gizem 

Gelelim 2011’in gizemine. 

Bir sır daha. Doğum tarihinizin son iki rakamını alın. Buna bu yıl olacağınız yaşınızı ekleyin. Herkes için sonuç 111 olacaktır. Deneyin."

Can Ataklı 2000 yılında ve sonrasında doğan kişilerin onu okuyor olmasına ihtimal vermemiş çünkü bu şaşırtıcı hesap onları kapsamıyor.

Devam edelim:

"Şimdi gelelim 2011’de yaşayacağımız ve ancak 823 yılda bir gerçekleşen olaya. Bu yılın ekim ayında tam 5 cumartesi, 5 pazar ve 5 pazartesi var. İşte bu durum ancak 823 yılda bir oluyor."

Takviminizi açıp 2005 Ekim ayına baktığınızda da 5 adet Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerinin yer aldığını göreceksiniz. Aynı şey 1994, 1988, 1983 ve daha pek çok yıl için geçerli. Yani 823 yıl beklemeye gerek yok.

"Matematiğe pek aklım ermez ama rakam oyunlarını okumayı ya da dinlemeyi çok severim."

Belli.

 

Abaküsle Aritmetik

 

Mehmet Y. Yılmaz ve Bakkal Hesabı

Mehmet Y. Yılmaz, Hürriyet Gazetesi‘nde 6 Mayıs 2011 tarihinde yayınlanan “Basit bir bakkal hesabıyla Kanal İstanbul” başlıklı yazısında “basit bir bakkal hesabında” dahi hata yapmıştı:

"Bu durumda deniz seviyesinin altına inmek için 100 metre ortalama derinlikte bir kazı yapılacak. 200 metre en, 100 metre derinlikteki ve 50 kilometre uzunluğundaki kazı alanından çıkacak hafriyat 12.5 milyar metreküp tutuyor."

Çılgın projenin maliyetini 209 milyar olarak açıklayan Yılmaz’ın hatasında büyük bir yanlış var.

200 metre en, 100 metre derinlikteki ve 50 kilometre uzunluğundaki kazı alanından çıkacak hafriyat 12.5 milyar metreküp tutmaz. 200 metre × 100 metre × 50 bin metre = 1 milyar metreküp eder. Yani, Mehmet Y. Yılmaz’ın yaptığı hesabın 12,5’ta biri kadar.

"Kamyonlar ortalama 50 kilometre gidecek olsa toplam sefer 100 milyar kilometre oluyor. Kamyonlar arazi yollarında gidecekler, kilometre başına ortalama 7.5 liralık mazot yaktıklarını varsaysak yakıt giderini minimum 750 milyar lira olduğunu hesaplayabiliriz."

Yazar ayrıca kamyon yakıtlarının tüketeceği masrafın 750 milyar lira olduğunu iddia etmiş. Maliyeti dolara çevrildiğinde sadece yakıt parası bile 500 milyar dolara ulaşıyor.

Yılmaz, hemen ertesi gün (7 Mayıs 2011) yayınlanan “Nasreddin Hoca projesinde hesap hatası” başlıklı yazısında hatasını kabul edip okurlarıyla paylaşma ve özür dileme erdemini göstermişti:

"Dün Kanal İstanbul ile ilgili olarak bir hesap uzmanı arkadaştan gelen bilgilerle yazdığım "bakkal hesabı" yazısında bir hata oldu. Arkadaşım bir çarpma işleminde hata yaptı, ben de kontrol etmediğim için hataya ortak oldum, sizlerden özür diliyorum."

 

Metin Çetingüleç ile Alan Hesabı

Metin Çetingüleç, 13 Ocak 2016 günü Zaman Gazetesi’nde yayınlanan “Türkiye Kıbrıs’tan askerini çeker mi?” başlıklı yazısında cebir hatası yapmış:

"Bakın ABD'deki “USS Enterprise” dünyanın en büyük uçak gemisiydi. Şimdi aktif görevden ayrıldı ama uzunluğu 342 metreydi. Üzerinde 60 uçak barındırabiliyordu. İkinci büyük uçak gemisi olan “Gerald R. Ford”un uzunluğu 337 metre. 75 uçak taşıma kapasitesine sahip. Üçüncü büyük uçak gemisi “Nimitz”, 333 metre ve 90 savaş uçağı taşıyor. Rusya'nın en büyük uçak gemisi Admiral Flota Sovetskogo Soyuza Kuznetsov, 305 metre uzunluğunda. Çin'in en büyük uçak gemisi Varyag ise 306 metre. Peki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin büyüklüğü ne kadar? 3 bin 355 kilometrekare. En büyük uçak gemisinin 342 “metrelik” uzunluğu “metrekare” olarak dikkate alınsa dahi, KKTC'nin kapladığı alan, yaklaşık 10 bin uçak gemisine karşılık geliyor."

Bilgilerimizi tazeleyelim: 1 metrekarelik alan, kenarları 1 metre uzunluğundaki bir karenin alanına eşittir. Aynı şekilde 1 kilometrekarelik alan, kenarları 1 kilometre uzunluğundaki bir karenin alanına eşittir. 1 kilometrekare 1000000 metrekaredir. Kare ya da dikdörtgenin alanı da iki kenarının çarpımı ile bulunur.

Şimdi, Metin Bey’in hatasına geçelim:

En büyük uçak gemisinin 342 metrelik uzunluğunu metrekare olarak dikkate almak için 342’nin karesini almak lâzım gelir. 342’nin karesi 116964’tir. KKTC’nin kapladığı alan (3355 kilometrekare, yani 3.355.000.000 metrekare) Metin Çetingüleç’in varsayımlarıyla basit bir hesapla, 28.684 uçak gemisine eşit olur. Ama, Metin Çetingüleç, alan hesabı ve birimlerin birbirine çevrimi konularını unutmuş olacak ki sadece kenar uzunluklarını doğrudan birbirine orantılayarak (3355/342) alan karşılaştırması yapmış.

 

alan hesabı

 

Ezgi Başaran ve A`mâl-i Erbaa

Ezgi Başaran, Radikal Gazetesi’nde 6 Ocak 2015 tarihinde yayınlanan “Niran Ünsal seviyesinde, Tuğçe Kazaz’dan hallice” başlıklı yazısında ufak bir hesap hatası yapmış:

"17 üyesinin 10’unun Abdullah Gül, 4’ünün TBMM, 1’inin Turgut Özal ve 4’ünün Ahmet Necdet Sezer tarafından atanmış Yüce Divan’ın (Anayasa Mahkemesi) son bir ay içerisinde nasıl olup da “kumpas odağı”, “paralel tuzak divanı” ilan edildiğini…"

17 üye varsa. 10+4+1+4=19. 2 fazla var.

 

Süleyman Özışık Meclisin Salt Çoğunluk Aritmetiğinde Yanlışa Düşmüştü

Süleyman Özışık, internethaber.com adlı haber sitesinde 6 Mart 2017 günü yayınlanan “Yalanlar ve doğrular…” başlıklı yazısında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin “salt çoğunluğu”nu oluşturan milletvekili sayısına dair “doğru” bilgiyi sehven yanlış aktarmış gibi:

"Meclis, söz konusu 7 üyeyi ancak ve ancak "Salt çoğunluk" sistemiyle, yani 600 milletvekilinden 401 tanesinin oyuyla seçebilecek."

Salt çoğunluk, meclisteki milletvekili sayısının yarısının 1 fazlasını temsil eder. 600 milletvekilinin yarısından 1 fazlası da 301 olur. 401 üye, nitelikli çoğunluğu temsil eder, salt çoğunluğu değil.

 

 

Süleyman Özışık’ın bahse konu yazısı, hatanın tesbitinin ve aktarılmasının akabinde internet sitesinde düzeltilerek, salt çoğunluk, nitelikli çoğunluk olarak değiştirilmiştir.

İlaveten, Süleyman Özışık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın günümüze değin atadığı Anayasa Mahkemesi üyesi sayısını da yanlış aktarmış:

"Erdoğan bugüne kadar Anayasa Mahkemesi'ne 1 üye atayabilmiş, 2019 seçimlerine kadar sadece 3 üye atayabilecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ana değin Anayasa Mahkemesine Kadir Özkaya, Recai Akyel ve Yusuf Şevki Hakyemez olmak üzere 3 üye ataması yapmıştır. 1 değil, 3.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi

 

Cengiz Semercioğlu ve Galleria

Cengiz Semercioğlu, 17 Ağustos 2015 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayımlanan “20 yaşımın Galleria’sı” başlıklı köşe yazısında şu ifadeleri kullanmış:

"Galleria açıldığında ben 20 yaşındaydım... Türkiye'nin ilk AVM'siydi"
"Yani 45 yaşımın Galleria'sı ve Ataköy'ü sizlere ömür..."

Cengiz Semercioğlu, 1967 doğumlu. Bahse konu köşe yazısı ilk başta okunduğunda hafif toplama/çıkarma hataları olmuş olabilir diye düşünülebilir ancak Galleria açıldığında Semercioğlu, kapandığında da 48 yaşında idi.

 

Ataköy Galleria Girişi
Galleria Ataköy

 

Ege Cansen ile Geçmişe Yolculuk

Ege Cansen, Hürriyet Gazetesi’nde “Ergenekon Balyozu” başlığıyla 10 Ağustos 2013’te yayınlanan yazısında hesap hatası yapmış:

"Kırk küsur yıl önce Arçelik’te personel müdürüydüm. Yassıada duruşmalarını, haksızlığa şahit olup da bir şey yapamayanların ezikliğiyle izliyordum. Silivri duruşmalarını izlerken de aynı duygular içindeydim. Gördüm ki, böyle hisseden sadece ben değilim. Nitekim Silivri hâkimlerden, biri başkan olmak üzere yedisi, gidişata “ters” düştüklerinden görevlerinden alındı."

Yazının yazıldığı yıl: 2013

2013-40=1973.

Yassıada duruşmaları 1960-61 yıllarında görüldü. Yani, Ege Cansen’in belirttiği yıldan 12 yıl önce.

Ayrıca dikkat çeken bir nokta: 1938 doğumlu Cansen, 1961’de Arçelik’te işe başlar (bkz özgeçmişi).

Üniversitesi şeref derecesiyle de bitirmiş olsa da, Vehbi Koç tarafından yeni mezun 23 yaşındaki Ege Cansen’in 1961 yılında hemen personel müdürü yapılması ihtimali düşük görünüyor.

 

Bekir Hazar ve 12 Eylül Anayasasının Yürürlükte Olduğu Yıl Sayısı

Bekir Hazar, 17 Mayıs 2016 tarihinde Takvim Gazetesi’nde yayınlanan “Büyük Kulüp” başlıklı yazısında bir dizi hataya imza

"Yıllardır böyle bir DIŞ sistem içine bir de 12 Eylül'ün askeri anayasası eklenmişti. Tam 36 yıldır askeri anayasa ile yönetiliyorduk..."

12 Eylül Anayasası olarak nitelenen halihazırda yürürlükteki anayasa, 7 Kasım 1982 tarihinde yürürlük kazanmıştır. Yani, 1982 yılının sonu. Anılan yazı 2016 yılının ortalarında yayımlanmış. 2016-1982=34 yıl eder takribi. Bekir Hazar herhalde “82 Anayasası” tabirini göz ardı edip 12 Eylül ihtilaliyle birlikte yeni anayasanın yürürlüğe girdiğini sanmış.

 

İbrahim Kahveci ile Yüzde Hesabı

İbrahim Kahveci, Karar Gazetesi’nde 31 Ağustos 2016 günü yayınlanan “O çarpık binaların altındaki acı gerçekler” başlıklı yazısında kendisinden beklenmeyen bir hesap hatası yapmış:

"A-) İlk veri Merkez Bankasından. MB “Konut Fiyat Endeksi” yayınlıyor. 2010 yılı ortasını (Haziran 2010) 100 kabul ediyor ve konut fiyatlarının gelişimini kamuoyuna açıklıyor. Bu endekse göre Haziran 2016’da Konut Fiyat Endeksi 214’e yükselmiş. Yani Haziran 2010’dan Haziran 2016’ya kadar konut fiyatları ortalama yüzde 214 oranında değer kazanmış."
214-100=114
114/100*100= %114
Konut fiyat endeksi İbrahim Bey’in bahsettiği zaman aralığında % 214 değil, % 114 artış göstermiştir.

 

Memur maaş artışı

 

Selahattin Duman ve Memur Maaş Artış Yüzdesi Hesabı

Selahattin Duman, 24 Ağustos 2015 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde yayımlanan “Bana Tutumlu Memur Lazım” başlıklı köşe yazısında memur maaşlarına yapılacak artışa değinmiş.

Selahattin Duman, konuya şu şekilde yaklaşmış: “Hükümet adamları kelle başına yüzde 6 artı yüzde 5 zam vermeye razı oldular. Bunun meali şöyle oluyor. “If” bir memur iki bin lira maaş alıyorsa, zamlı tarifeyle bordrosuna brüt 120 lira daha eklenecek demektir. Onun da neti, nereden baksan 80 lira“.

Ancak, hayatında bir kez bile maaş hesabı yapmış bir kişi bile bu hesaba ağzıyla güler. Çünkü Selahattin Duman 2000 TL’lik maaşı net tutarı yansıttığı için memurun alacağı brüt maaş artışı 120 liradan fazla olacaktır. Ayrıca, bir kişinin maaşına % X oranında bir zam yapılıyorsa, kıdem ya da derecesinin değişmediği ya da bir üst vergi dilimine tabi olmaya başlamadığını düşündüğümüzde, matematiksel olarak maaşı da yaklaşık olarak % X artar. Selahattin Duman iddia ettiği gibi 2/3’ünü almaz yani.

Selahattin Duman’a tutumlu memur lâzım gelebilir; ancak, okuyuculara da hesap kitap bilen köşe yazarı lâzım.

 

Süleyman Seyfi Öğün ve Cumhuriyetin 92. Yılı

Yeni Şafak Gazetesi’nde 29 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan “Cumhur ve Cumhuriyet” başlıklı köşe yazısında Süleyman Seyfi Öğün, günün anlam ve önemine değinmiş yazısının başlığından da anlaşılacağı üzere.

Ancak, yazısının giriş cümlesinde küçük bir hata yapmış:

"İlân edilişinin 93. senesini idrak ettiğimiz Cumhûriyet bir siyâsal rejim adı."

2015 yılında, “Cumhuriyet”in ilân edildiği 1923 yılının 92. sene-i devriyesini kutladık.

 

Elif Ergu ve Dünya’nın Çevresi

Elif Ergu uzunluk bildiriyor:

"Bu arada proje AB Hibe Fonları'nın nasıl kullanılabileceği açısından da bir örnek. Bu projenin finansmanının yüzde 80'i AB Hibe Fonları'ndan, yüzde 20'si de TEMA'dan karşılandı. 2 milyon euro harcandı. 10 kişilik proje ekibine ek olarak, uzmanlık gerektiren alanlarda 70 kişi çalıştı. Projeye ait 2 araç bölgede 200 bin km yol kat etti. Yaptıkları yol ile dünyanın çevresini 16 kez dolaşmış oldular."

200 bin kilometre ile Dünya’nın etrafında 16 değil ancak 5 tur atılabilir. Dünya’nın çevresi 40.075 kilometredir.

 

Ali Ağaoğlu ve Meclis’te Salt Çoğunluk

Ali Ağaoğlu muhtemel seçim sonuçlarını değerlendirmiş:

Seçim sonuçlarına dair piyasa yorum ve beklentileri neler diye bakıldığında AKP’nin alacağı;

I) 367’den fazla milletvekili:

II) 330-367 arasında milletvekili:

III) 330’dan az sayıda ancak tek başına iktidara yetecek sayıda milletvekili:

IV) 267’den az sayıda milletvekili:

Verilen sayılardan 367’yi ve 330’u anladık da 267 neyin nesi oluyor onu anlamadık.

Mecliste 550 milletvekili olduğuna göre salt çoğunluk 276 milletvekilidir. Aritmetik servisimiz her zaman hizmetinizde…

 

Bülent Korucu ve Asgari Ücret – Fıtır Sadakası İlişkisi

Zaman Gazetesi yazarlarından Bülent Korucu, 1 Ocak 2016 günü yayınlanan “Ana yasa değil baba yasa” başlıklı yazısında üzerinde uzlaşılan asgari ücret zammını konu edinmiş; fakat bir hata yapmış:

"Asgari ücret, artışıyla birlikte Diyanet'in belirlediği fıtır sadakasından daha düşük; fakat bunu bile ekonomiyi zora sokmadan uygulamanın zorlukları konuşuluyor."

(Net) Asgari ücret 1300 TL olarak belirlendi. Diyanet ise 2015 yılı Ramazan başlangıcından 2016 yılı Ramazan başlangıcına kadar geçerli sadaka-i fıtrı 11,5 lira olarak belirlemişti. Tabiki bu tutar asgari miktarı temsil ediyor. Diyanet’in azami sadaka-i fıtr belirlediği yok. Bu durumda, işin matematiğini yaptığımızda Bülent Korucu haksız çıkıyor.

 

Soner Yalçın ve Prof. Dr. Salahi R. Sonyel’in Vefat Tarihi

Soner Yalçın, Sözcü Gazetesi’nde 10 Nisan 2016 tarihinde yayınlanan “İngiliz gizli belgelerinde Atatürk’ün para ilişkileri” başlıklı köşe yazısında  Prof. Dr. Salahi R. Sonyel’in vefat yılını şaşırmış:

"Konu dürüstlüğe geldi. Yine bir gizli İngiliz belgesine göz atmak gerekiyor. 10 yıl önce kaybettiğimiz Prof. Salahi R. Sonyel, İngiliz belgeleri üzerinde çok çalışmış tarihçilerimizden biriydi. “Gizli Belgelerde Mustafa Kemal, Vahdettin ve Kurtuluş Savaşı” adlı kitabında; İngilizlerin gizli yazışmalarında Mustafa Kemal'in parayla olan ilişkisi konusuna nasıl değindiklerini gözler önüne serdi."

Prof. Dr. Sonyel, 25 Aralık 2015 tarihinde, yani 1 yıl kadar önce vefat etti. 10 yıl değil.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi

 

Güngör Mengi ve Dokunulmazlıkların Kaldırılmasına İlişkin Anayasa Değişikliği Teklifi

Güngör Mengi, Vatan Gazetesi’nde 17 Mayıs 2016 tarihinde yayınlanan “Dokunulmazlık ve MHP olayı!” başlıklı yazısında gündemi yorumlarken aslında gündemin detaylarından bihaber olduğunu gözler önüne sermiş:

"AKP’nin de açıkladığı gibi “dokunulmazlıkları kaldırılmasını öngören yasa teklifi” bugün Meclis’te görüşülecek. Bu yasanın kabulü için 367 oy gerekiyor ve AKP ile MHP oyları buna yeterli değil. Diğer partilerden 11 oy daha alması gerekiyor." "Kemal Kılıçdaroğlu yasa teklifi Meclis’e sunulduktan sonra “Evet” diyeceklerini açıklamıştı. Genel Başkan’ın bu kararına rağmen çok sayıda CHP Milletvekili farklı görüşler açıkladı."

Yasa teklifi değil, anayasa değişikliği teklifi oylanıyor mecliste.

Ayrıca, 367 oy da kabulü için değil, değişikliğin referanduma gidilmeden kabul edilmesi için gerekli. Değişiklik önerisinin referanduma gitmesi için ise en az 330 oy çıkması gerekiyor.

 

Hesap Hatası İçeren TV Alt Bantları

Bazı TV kanallarının haber bültenlerinde kullandıkları KJ’lerde bariz hesap hatalarına yer verdiğine şahit olabiliyoruz. Alt bantlarda 2020 yılında 2300 yıllık İncil bulunduğu, 16 ülkeden 10 sporcunun katılım sağladığı gibi absürt ifadelere yer verilebiliyor.

 

iki bin üç yüz yıllık incil

 

2300 yıllık incil

 

16 ülkeden 10 sporcu

 

 

İlaveten, değer kaybı hesaplamasında hataya düşen yazarlara değindiğimiz yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz…

Türk Lirasındaki Değer Kaybı Nasıl Hesaplanır?

 

Yorumunuzu yazınız...