2012 Londra Olimpiyatları Açılış Törenindeki Koreografiyle Covid19 Pandemisinin Simgelendiği İddiası Doğru Değil

Yanlış İddia

 

Büyük resim görme sevdalısı pandemi septik sosyal medya kullanıcılarının son iddialarından biri, 2020 yılı Aralık ayında ilk izleri görülen koronavirüs pandemisinin (Covid-19) yıllar öncesinde işaretlerinin Londra 2012 Olimpiyat Oyunları açılış töreninde gizlendiği yönündeydi.

2012 Londra Olimpiyatları açılış törenindeki koreografide yaklaşık 9,4 yıl sonra zuhur eden Covid-19 pandemisinin işaretlerinin önceden verildiğini fark eden (!) sosyal medya kullanıcılarından örnekler şöyle sunulabilir:

 

Hüseyin Yılmaz:

“Aytun(ç) Altındal’ın Dediklerinin Açıklamasını Yapalım ”Küreselciler Takvimi 2500 Gün Öndedir, Yapacaklarını Önceden Haber Verirler Ama İnsanlar Kavrayamaz” 2012 Berlin Olimpatlarında Corona Ritüeli Bu Tarihe 2500 Gün Ekleyin Plandemi Tiyatrosunun Çıkış Tarihini Bulursunuz”

 

londra olimpiyati covid19

 

Sirrona:

“Hadi covid konuşalım biraz. 2012 olimpiyat töreni…hemşireler, hastalar, korona virüs imajı, Azrail imgelemesi. Hala pcr ve aşı dayatan nazarımda bu konseptin içindedir bunu da belirteyim.

 

Bakın açıldığı günden beri okullar konusunda tedirginim. Kaçırılan çocuk haberi oldukça azaldı. Bazı çocuklara ve bebeklere yanlışlıkla covid aşısı yaptık haberleri işin başka bir boyutu. hasta vaka sayısında detaylı yaş grubu tablosu yok, Geçen hafta sadece oğlumun sınıfında 12+vard

 

2012 Londra olimpiyatları açılış töreninde İngiliz Sağlık Sisteminin (NHS) tarihini anlatan bir koreografi yapılır. Üzerinde çocukların yattığı yüzlerce hastane yatağı, bir Azrail, etraflarında dolaşan hastalık virüsü yada aşı iceriği .Susturan sağlıkçılar. Susmak ölümün sembolüdür.”

 

2012 londra olimpiyati covid19

 

Sinan Çardakmeşe:

“Saat 11.00 Londra 2012 Olimpiyatları. Açık Açık Plandeminin Ve Kurgunun Ön İzlemesidir..! Hedefledikleri Çocuklarımız Geleceğimizdir…”

 

2012 londra olimpiyati covid19

 

“La bu adam deccalmidir nedir ya. 2012 londra olimpiyatları açılış seramoni figürü. Bill’in bakalım türkiyedeki hangi aşıputperestine benziyor🤔”

 

Gercekhayat.com.tr’deki “Londra olimpiyatları ve dolar gribi virüsü” başlıklı 11 Mayıs 2020 tarihli yazısında Ömer Kayani, Lord Voldemort’u simgeleyen dev kuklayı Azrail sanmıştı:

“Dünyayı tek bir merkezmiş edasıyla gösteren olimpiyat oyunları küreselcilerin en önemli mesaj verme platformlarından biridir. Dolayısıyla olimpiyatların açılış ve kapanışlarında yapılan gösteriler şuur altınızı bombardımana tutma, küresel mesajlar verme ve şeytanilerin güç gösterisi törenlerine dönüşmektedir.
2012 Londra olimpiyatları açılış töreninde İngiliz Sağlık Sisteminin (NHS) tarihini anlatan bir koreografi yapılır. Üzerinde çocukların yattığı yüzlerce hastane yatağının sahneye getirildiği, mikropların çocukları kovaladığı, tuhaf dijitalimsi bebek resimlerinin sahnede belirdiği, stadyumun ortasında sözde “Azrail” görünümlü bir devin yükselerek çubuğundan etrafa bir şeyler saçtığı, benzerlerini bugün korona tedavi hastanelerinde gördüğümüz sağlık çalışanlarının tuhaf danslarını burada anlatmaya sütunumuzun yeterli olmayacaktır.
Bu yüzden iyisi mi siz internetten bulup 40. dakikadan itibaren tekrar seyredin.”

 

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın 27 Temmuz 2012 tarihinde gerçekleştirilen açılış törenindeki koreografinin Covid-19 salgını ile bir ilgisi bulunmuyor. Olimpiyat oyunlarının açılış töreni SARS-CoV-2 henüz ortaya çıkmadan önce koronavirüs salgınını öngören sembolik bir koreografi içermiyordu.

 

londra olimpiyati acilis toreni

 

İngiliz tarihi ve kültürüne atıflar içeren “Mucizeler Adası” (“Isles of Wonder”) başlıklı açılış gösterisi, Oscar ödüllü yönetmen Danny Boyle tarafından tasarlanmıştı.

Açılış törenindeki bahse konu koreografi, İngiliz ulusal sağlık sistemine ve İngiliz çocuk edebiyatı klasiklerine yönelik saygı nişanesiydi.

 

olimpiyat lord voldemort

 

2012 londra olimpiyat oyunlari acilis toreni

 

Törende İngiliz edebiyat klasiklerindeki Peter Pan, Harry Potter, Mary Poppins gibi iyi, Lord Voldemort, Cruella De Vil, Kaptan Kanca, Kupa Kraliçesi gibi kötü karakterlere göndermeler yapılmıştı.

 

 

“Elinde aşı tutan Azrail” sanılan kukla aslında Harry Potter’ın kötü karakteri Lord Voldemort’u temsil etmekteydi.

Lord Voldemort’un elindeki cisim de elinde iğne / aşı / şırınga değil, asa yani sihirbaz değneğiydi.

 

lord voldemort siringa
2012 Olimpiyat Oyunlarının Açılış Töreninde sahnelenen koreografide Lord Voldemort’u simgeleyen kuklanın elinde şırınga bulunduğunu sanan sosyal medya paylaşımlarında yer alan görsel

 

Dev kuklanın elinde Lord Voldemort’un karakteristik asasını tuttuğu görülebiliyor.

 

lord voldemort asa

 

 

voldemort asasi

 

2012 olimpiyati acilis toreni

 

İlgili koreogrefi, aşağıdaki bağlantı üzerinden (48. dakikadan itibaren) izlenebilir:

 

 

Getty Images gibi stok görsel sitelerinde de ilgili sahneden görsellere ilişkin açıklamalarda bu husus vurgulanmıştı:

“A model of Lord Voldemort performs during the Opening Ceremony of the London 2012 Olympic Games at the Olympic Stadium on July 27, 2012 in London, England.”

“Lord Voldemort’un bir modeli, Londra 2012 Olimpiyat Oyunlarının Açılış Töreni sırasında 27 Temmuz 2012’de Londra, İngiltere’deki Olimpiyat Stadı’nda sahne alıyor.”

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Yorumunuzu yazınız...