Genç Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonasını Kazandığı Haberleştirilen Voleybol Bayanlar Genç Milli Takımımız Turnuvada 6. Olmuştu

Dünkü yazımızda uydurma haber için kullanılan yaygın bir terim olan asparagasın kökeni ve anlamına değinmiştik. Bugün de eskilerden rastladığımız bir asparagası konu edinelim istedik.

Sabah Gazetesinde 28 Temmuz 2005 tarihinde “Havuzda eğlendiler filede harikalar yarattılar” başlığıyla yayımlanan haberde, Voleybol Bayanlar Genç Milli Takımımızın Genç Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nı kazandığı belirtilerek ekibimizin havuzda eğlendiği görüntüler paylaşılmıştı.

Ancak Sabah Gazetesinde bu asılsız haberin yayımladığı 28 Temmuz 2005 tarihinde turnuva hâlâ devam ediyordu. Şampiyonanın final maçı 31 Temmuz 2005 tarihinde oynanmıştı. Ve Türkiye şampiyonada 1. değil 6. olmuştu.

Cengiz Tokgöz imzasını taşıyan haber metni şu şekildeydi:

Havuzda eğlendiler filede harikalar yarattılar

 

Genç Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonu olan millilerimizin Ankara’daki zorlu kampından en renkli görüntüler.

 

Voleybol Bayanlar Genç Milli Takımı şampiyonluk gecesi için hazırlanan kıyafetlerle ilk kez Cumartesi Sabah’a poz vermişti. Millilerin havuz keyfine de sadece biz ortak olduk.

 

Genç Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nı kazanan Voleybol Bayanlar Genç Milli Takımımız, antrenmanda birkaç dakika havuz izni alınca çocuklar gibi sevindi.

 

Dünya Şampiyonası’nda voleybolun devleriyle kapışan ve kupayı kucaklayan genç voleybolcularımız 3 ay nefes almadan Selim Sırrı Tarcan Salonu’nda aşırı sıcaklarda çalıştı. Şişelerce sular yetmedi genç voleybolcularımıza. Adnan Kıstak yönetiminde, adeta bir komando eğitimi yapan genç voleybolcular, Dünya Şampiyonası arefesinde hayli kilo verdi. Liglerin bitiminden bu yana evlerine dahi birkaç günlüğüne uğrayan genç kızlar bir dakika olsun voleyboldan kopmadı. Havanın sıcaklığının yanı sıra bir de idmanların yüksek performansa dayalı geçmesi, gençleri canlarından bezdirdi. Kamp yapılan oteldeki havuza yalnızca uzaktan bakabilen genç kızlar için birkaç dakikalığına da olsa “havuz” izni aldığımızda dünyalar sanki onların oldu. Genç kızlar, çocuklar gibi sevindiler ve havuzun serin sularında 3 aylık eziyeti birkaç dakikada üzerlerinden attılar. Birbirinden güzel kızların en büyük tutkuları voleybol. Mankenlik ajansları, voleybolcuların fiziklerinin mükemmelliği karşısında boş durmuyor. Başta TOKİ’de oynayan 18 yaşındaki Duygu Bal olmak üzere bir yığın teklif alıyor güzel sporcular. Ancak hepsi gelen astronomik tekliflere nazikçe “Biz sporcuyuz” diyerek geri çeviriyor. Bir yığın mankenden daha güzel ve çekici olmalarına karşın.

 

ZİRVE ONLARIN
Aylarca Ankara’nın kavurucu sıcağında, salonun cehennemi andıran ateşinde hiç durmadan terleyip çalışan voleybolcularımızın tek bir amacı vardı. O da Dünya Şampiyonası’nda zirveye tırmanmak. Ankara’nın evsahipliği yaptığı Dünya Genç Kızlar Şampiyonası’nda Türkiye önce grubunda Amerika, Brezilya, Hırvatistan, Japonya ve Sırbistan Karadağ ile ilk 2 içine girip final grubuna kalmak için mücadele etti. Öteki grupta da İstanbul’da Çin, Dominik Cumhuriyeti, İtalya, Mısır, Porto Riko ve Rusya vardı. Genç kızlarımız hazırlıklar süresince Ankara’da adeta bir hapis yaşamı geçirmelerine rağmen, hiç şikayetçi olmadı. Geçtiğimiz haftalarda şampiyonluğu kucaklayınca giyecekleri özel gece kıyafetleriyle Cumartesi SABAH’a poz veren genç voleybolcularımız, kupayı ülkemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

Havuzda eğlendiler filede harikalar yarattılar
Sabah Gazetesinde yayımlanan “Havuzda eğlendiler filede harikalar yarattılar” başlıklı haberden ilgili bölüm

 

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB – Fédération international de volley-ball) tarafından organize edilen Genç Kızlar Dünya Şampiyonası (Junior Women’s U 20 World Championship) 2005 yılında Türkiye’de düzenlenmişti. Ancak Türkiye, ev sahipliği yaptığı turnuvada ilk 4’e dahi girememiş, 6. sırada kendine yer bulabilmişti. Brezilya’nın kazandığı şampiyonada Sırbistan ikinci, Çin üçüncü, İtalya ise dördüncü olmuştu.

 

Genç Kızlar Dünya Şampiyonası
2005 Genç Kızlar Dünya Şampiyonasında Milli Takımımız “şampiyon” değil, 6. olmuştu

 

* Tespiti için Ekşi Sözlük’ten olcli‘ye teşekkürlerimizle…

** Kapak görseli: Freepik

Yorumunuzu yazınız...